De skal arbejde videre med Lysbroen Randers

Mandag 2. oktober 2017 kl. 09:06

De skal arbejde videre med Lysbroen Randers
Randers har allerede en lysende hest, som i juletiden tager imod folk, der kommer sydfra over Randersbro. Foto: John Jyldahl/RANDERSiDAG.dk
Efter Watermusic og afsløringen af byens lysende Randers-logo, løfter Randers Kommune og kræfterne bag 'Lysets by' sløret for hvilke tre lyskunstnere der skal byde endeligt ind på 'Lysbroen Randers'.

"Lysbroen Randers" er et lyskunstprojekt, som skal glæde de mange der dagligt passerer cykel- og gangbroen fra Havnegade over Gudenå og gennem Tronholmparken til Grenåvej.

Ni lyskunstnere har budt ind i konkurrencen om at blive blandt de tre prækvalificerede, der skal arbejde videre med deres bud på "Lysbroen Randers". Juryen består af Frank Nørgaard, formand for Miljø- og Teknikudvalget i Randers Kommune, Lise Jeppesen, museumsdirektør på Randers Kunstmuseum, repræsentanter fra Randers Kommune og fra interesseorganisationen Forum Randers, der arbejder med at fremme Randers som "Lysets by".

Juryen har netop løftet sløret for valg af prækvalificerede.

"Der var flere gode kandidater, så valget var ikke let, men det er en enig jury, som står bag de tre valgte, og i øvrigt meget forskellige, ansøgere. Kandidaterne er valgt på deres idé og motivation, deres erfaring med lyskunst samt deres øvrige kunstneriske praksis," fortæller Lise Jeppesen, som repræsenterer den kunstfaglige del af juryen.

De tre lyskunstnere
Det er erfarne kunstnere og designere, der skal komme med deres bud på "Lysbroen Randers". Elle-Mie Ejdrup Hansen er den ene af de tre lyskunstnere. Elle-Mie Ejdrup har lavet flere interessante lyskunstværker i Aarhus og er blandt andet kendt for lysinstallationen "Lys, landskab og stemmer", som hun og Marie Højlund skabte i den Østjyske natur i 2011.

Den anden af de tre er det københavnske designbureau YOKE, som arbejder med nyeste teknologier både inden for lys og interaktion.

Endeligt er det det aarhusianske bureau Kollision, som beskriver deres arbejde som værende et sted mellem kunst, forskning og forretning. Kollision står blandt andet bag den midlertidige designinstallation "Rabbit hole" i Sallings P-hus i 2016.

* Den endelige vinder af konkurrencen udpeges medio november. "Lysbroen Randers" forventes at stå færdig i løbet af 2018 og skal sprede lysglæde, når den mørke tid indtræder.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.


Lysbroens kunstnere er fundet
© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.