Truckere bliver som drenge når de får ny dyt

Lørdag 5. august 2017 kl. 09:13

Truckere bliver som drenge når de får ny dyt
Jan Koch, Jan Ødum, Lasse Ødum og salgskonsulent Poul Sørensen, der har solgt kranen. Pris 4,4 mio. kroner. Foto: John Hyldahl/RANDERSiDAG.dk


Truckere bliver som drenge når de får ny dyt
Jan Koch, der skal køre bilen til daglig, har ferie, men mødte ind i dag for at være sammen med sin bil. Foto: John Hyldahl/RANDERSiDAG.dk
Fredag fik J. Ødums Eftf. ny kranbil. En Voldsom Volvo med en 180 tm kran. 180 tonmeter og nej, den kommer aldrig til at løfte 180 ton en meter, men er testet med 46 ton på krogen.

Volvo Truck Center Danmark på Haraldsvej i Randers har solgt køretøjet, og lovede at komme med fredag eftermiddag. Stemningen i det gamle flytte- kran- og vognmandsfirma på Messingvej sydede af spænding til telefonen ringede. På truckværkstedet kender man alt til bilen, men ikke meget til kranen, som nu ikke ville på plads, hvor den skal være, for at man kan køre.

Før fotografen nåede at reagere, var Jan Koch, som skal køre den nye kranbil, i omdrejninger. Kranen blev pakket sammen og så gik turen til J. Ødums Eftf. hvor alle skulle beundre køretøjet. En af chaufførkollegaerne var på vej ind på førerpladsen, men et forsigtigt råb, der kunne høres over hele sydbyen, fik kollegaen på andre tanker.

J. Ødums Eftf. ejes i dag af brødrene Lasse og Jan Ødum samt Klaus V. Kristensen der har været chauffør i mange år afbrudt af en periode som købmand i Romalt.

Fra Sverige til Tyrkiet og til Randers
Lastbil-chassiset er sendt fra Gøteborg til Izmir i Tyrkiet hvor kranen er monteret og vognen bygget op, så er den sejlet til Esbjerg og kørt til Volvo på Haraldsvej i Randers, hvor der er monteret lys, kameraer og andet lovpligtigt udstyr. Og nu er den klar til små men helst store opgaver.

Fik vi fortalt, at Jan Koch, der skal køre bilen til daglig, har ferie, men mødte ind i dag for at være sammen med sin bil. Han ville også gerne have den 4-akslede med hjem, men den er lige præcis så tung den må være til de danske veje, så hustruen har nedlagt veto. Og han havde endda sådan glædet sig.

Af John Hyldahl/RANDERSiDAG.dk

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.


Jan Koch, Jan Ødum, Lasse Ødum og salgskonsulent Poul Sørensen, der har solgt kranen. Pris 4,4 mio. kroner. Foto: John Hyldahl
© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.