Runesten er lukket og slukket

Lørdag 5. august 2017 kl. 07:30

Runesten er lukket og slukket
Publikum elsker den, den digitale og interaktive runesten på Museum Østjylland.
Publikum elsker den, den digitale og interaktive runesten på Museum Østjylland, som på magisk vis fortæller den dramatiske historie om en skibsfærd over Øresund. Men nu er stenen slukket og ikke tilgængelig.

De kommende par måneder må de besøgende undvære den populære seværdighed.

Men heldigvis kommer runestenen tilbage igen som en integreret og uundværlig del af den nye oldtidsudstilling ”Livet ved Fjorden”, som åbner på museet i Kulturhuset.

”Mange gæster – store som små – går målbevidst efter runestenen, når de besøger museet. Så vi er selvfølgelig lidt kede af at skuffe dem, men det er nødvendigt, fordi vi nu går ind i den sidste fase af arbejdet med den nye oldtidsudstilling. Runestenen på sin sædvanlige og velkendte plads står simpelthen i vejen nu,” siger udstillingsarkitekt og projektleder, Jakob Beck Purup.

1000 år gammel plankevej i gulvet
Runestenen må midlertidigt lade livet i til fordel for genskabelsen af en 1000 år gammel træplankevej i oldtidsudstillingen. Vejen er lavet af fiberbeton og integreret ned i museets linoleumsgulv. Den kommer til at fungere som bindeled mellem den eksisterende middelalderudstilling og den nye udstilling af vikingetiden.

Størst uden for Aarhus
Den interaktive runesten kommer til at indgå i den nye oldtidsudstilling, der er en del af det officielle program i anledning af Aarhus 2017 Europæiske Kulturhovedstad. ”Livet ved Fjorden” er sammen med de nye udstillinger på museets afdeling i Grenaa den største historiesatsning i kulturbyåret uden for Aarhus.

* Digital runesten på Museum Østjylland i Kulturhuset Randers er lukket fra den 24. juli 2017 – den 7. oktober 2017.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.


© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.