Lad boligejerne være i fred

Torsdag 13. juli 2017 kl: 10:27

Lad boligejerne være i fred
Anders Burlund, Østervold 36, Randers - spidskandidat Liberal Alliance Randers.
LÆSERBREV Af Anders Burlund, Østervold 36, Randers - spidskandidat Liberal Alliance Randers.

Socialdemokratiet vil lade skatten stige og oprette private fællesveje for at undgå besparelser på daginstitutioner, ældreplejen og folkeskolerne. Sandheden er dog, at de selvsamme grupper som socialdemokraterne vil belønne, er dem, der skal betale for at socialdemokraternes valgflæsk.

En privat fællesvej er en vej, kommunen overdrager til boligejerne på vejen. De udgifter, kommunen ellers har haft til at vedligeholde vejen, frigøres dermed til fri disposition for kommunen. Boligejerne får så ansvaret for at vedligeholde og holde vejen farbar. Derfor er det i realiteten en ekstra skat på borgere med en bestemt slags bolig.

Hos Liberal Alliance vil vi ikke være med til at oprette private fællesveje. Først og fremmest fordi de danske boligejere i forvejen betaler grundskyld, indkomstskat og boligskat, og derigennem bidrager til velfærden i Randers kommune. Derudover er det uretfærdigt, at nogle boligejere skal betale for deres veje, mens andre boligejere i samme situation ikke skal. Det er grundlæggende uretfærdigt. Opgaven med at vedligeholde vejene er en kommunal kerneopgave, og en af de ting der bedst klares i fællesskab.

Omvendt har Socialdemokratiet ingen problemer ved at sende regningen for ukonkrete velfærdsløfter helt ind i børneværelset. Medlem af socialdemokratiet Aage Stenz påpeger, at 500-1500 kr. om året ikke er ret mange penge, og at han ser mange flere af den slags ”velfærdsveje”. Det er måske ikke mange penge for Aage Stenz, men for børnefamilier og folkepensionister er 1500 kr. mange penge.

Dernæst forklares det at Socialdemokratiet vil bruge de ekstra penge på daginstitutioner, folkeskoler og ældreplejen. Her er det værd at påpege, at de selvsamme grupper, Socialdemokratiet vil friholde for velfærdsbesparelser gennem oprettelsen af private fællesveje, skal finansiere Socialdemokratiets ”velfærdsløft”. Besparelser på borgerne er ifølge Socialdemokratiet kun retfærdig, når det handler om asfalt, afløb, belysning og snerydning.

En hund bliver ikke større ved at spise sin egen hale, og på samme måde kan man ikke beskatte sig til rigdom eller velfærd.

Vi er sammen om Randers. Sammen om at gøre kagen større, og ikke kun dele stykker ud til højre og venstre, når der er kommunalvalg. Jeg vil kæmpe for at vi får en bæredygtig kommune, med vækst, arbejdspladser og sund økonomi. Det tager tid, mod og handlekraft, men er en langt bedre løsning end at sende regningen ind i børneværelset.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.