Pasningstilbud til børnefamiliernes behov

Tirsdag 27. juni 2017 kl. 20:25

Pasningstilbud til børnefamiliernes behov
Michael Aastrup Jensen, Assentoft - MF (V).
LÆSERBREV Af Michael Aastrup Jensen, Assentoft - MF (V).

Dagligdagen kan være presset som børnefamilie. For mange er det en daglig udfordring at hente og bringe indenfor institutionens åbningstider. Især hvis man arbejder på skæve tidspunkter, kan det være vanskeligt at få det hele til at hænge sammen.

Ganske ofte hænger det slet ikke sammen, fordi institutionen ikke har åbent på de tidspunkter, hvor behovet er der. Det er eksempelvis politibetjente, sygeplejersker og butiksansatte der oplever at have et pasningsbehov, som ikke passer med de almindelige åbningstider i vuggestuer og børnehaver.

Derfor bliver det fremover muligt for danske forældre, der har skæve arbejdstider, at kombinere en deltidsplads i en daginstitution med et tilskud til børnepasning om aftenen, natten eller i weekenden derhjemme i trygge rammer, mens de selv er på arbejde.

Det er en vigtig forbedring, at det fremover er den enkelte families behov, der er i fokus fremfor systemet. Vores arbejdsmarked har ændret sig, og derfor er det vigtigt, at vores pasningstilbud følger med. Der skal være så meget frihed som muligt for den enkelte familie, således at familielivet kan tilrettelægges på en måde, der passer til den enkelte familie. Det kan ikke lade sig gøre, hvis alle skal proppes ned i den samme offentlige kasse.

Det er en kerneopgave for velfærdsstaten at sikre ordentlige rammer for familielivet. Derfor har regeringen prioriteret børneområdet økonomisk. Derfor er det en central del af børnepakken at dagtilbuddene styrkes med 580 mio. kr. Det er til gavn for landets børnefamilier samt de mest udsatte børn, hvor en række initiativer skal hjælpe dem med at få en bedre start på tilværelsen.

De mest udsatte børn er op til to år bagud ved skolestart sammenlignet med deres jævnaldrende. De har brug for mere voksenkontakt i deres dagligdag, hvis de skal stimuleres mere sprogligt og socialt. Derfor tilfører vi 45 millioner kroner i 2018 og 83 millioner kroner årligt fra 2019 og frem til flere pædagoger i de daginstitutioner, der har flest udsatte børn.

Når de mest udsatte børn er sammen med flere pædagoger i hverdagen, kan de udvikle sig bedre socialt, sprogligt og fagligt og dermed få et bedre afsæt til deres skolegang og liv.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.


© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.