Pernille lærer andre at tackle angst og depression

Tirsdag 17. januar 2017 kl. 09:30

Pernille lærer andre at tackle angst og depression
Pernille Møgelvang Dohn underviser andre med angst og depression.
Pernille Møgelvang Dohn er en af dem, der har oplevet, hvordan en angstproblematik og depressioner fuldstændig kan tage styringen over livet. Nu bruger hun sine erfaringer til undervisning.

"Før i tiden bestemte angsten alt. Om jeg kunne gå ud af døren, om vi kunne tage til en fodboldkamp, om vi skulle på ferie. Sådan er det ikke mere - nu bestemmer jeg," siger Pernille Møgelvang Dohn, der har haft angst siden en alder af 10 år og desuden har kæmpet sig igennem to depressioner.

Nu er Pernille frivillig underviser på kurset "Lær at tackle angst og depression" i Randers Sundhedscenter, hvor hun hjælper andre med samme problemer.

Cirka hver tiende dansker vil på et eller andet tidspunkt i livet opleve at få en angstproblematik eller en depression. For nogen mennesker er det muligt at forsætte en almindelig livsførelse med symptomerne, mens det for andre bliver stærkt invaliderende.

Kurset "Lær at tackle angst og depression" holdes i Randers Sundhedscenter. Pernille lærte selv at tackle sin angst via et lignende kursus, og det giver hende stor glæde at kunne hjælpe andre i samme situation.

"Jeg har endnu ikke mødt nogen, der ikke har fået noget ud af kurset. Rigtig mange deltagere kommer listende ind af døren, undgår øjenkontakt og har virkelig skullet overvinde sig selv for bare at være til stede. Vi tager hånd om dem, og når de går ud af døren igen, er det ofte med ret ryg og mod på livet," siger Pernille Møgelvang Dohn.

På kurset i Randers Sundhedscenter arbejder deltagerne blandt andet med handleplaner, som man udvikler individuelt og bruger til at opnå nye mål i hverdagen og livet.

* Kurset er gratis og starter torsdag 26. januar 2017 i Randers Sundhedscenter. Forud for kurset er der en forsamtale med mulige deltagere for at sikre, at kursets form og indhold passer til ham/hende.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.


© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.