Roning i Randers er langtidsholdbar

Torsdag 19. februar 2015 kl. 05:37

Roning i Randers er langtidsholdbar
Tirsdag hyldede Randers Roklubs generalforsamling over 200 års ro-erfaring samlet på få, hårdhudede hænder. Foto: Randers Roklub.


Roning i Randers er langtidsholdbar
Navnene på de vedholdende roerer kan læses i artiklen. Foto: Randers Roklub.
Tirsdag hyldede Randers Roklubs generalforsamling over 200 års ro-erfaring samlet på få, hårdhudede hænder.

Tre roere stod ud første gang for 40 år siden, mens andre tre har roet Gudenå tynd i 25 år, og én i 10 år.

Hvor mange kilometer, det er blevet til i alt, siden de ældste tog fat i årerne som purunge roere, tør ingen tænke på. Nu kender de hvert siv og hver rafte langs åen, men man kan aldrig vide, om det bliver en isfugl, en odder eller en nærgående coaster, der gør netop dén tur til noget særligt.

Mange roere tænker mest på deres sport som et meningsfuldt udeliv, hvor træning og god form nærmest kommer som en bonus. Men Gudenåen har også god plads til ræs. En af 40 års jubilarerne, Jan Sørensen, har savnet idræt på konkurrenceniveau så meget, at han som 69-årig genoptager karrieren som kaproer.

Jan Sørensen er i forvejen regerende jysk mester i sin klasse i ergometer-roning.

En stribe vedholdende roere blev hædret på generalforsamlingen. De ses på billedet og er:

Øverste række fra venstre: Ole Madsen (langtursprisen for flest km uden for klubbens nærområde), Tommy Eschelund (medlem i 10 år), Per Eli Hansen (guldåren for over 1500 km på en sæson), Jan Sørensen (medlem i 40 år), Bente Nielsen (medlem i 40 år og med kammeratskabspokalen), Finn Hesselberg (medlem i 40 år), nederst t.v.: Finn Sørensen (aktivitetsprisen) og Erik Jensen (medlem i 25 år).

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook.


© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.