-
Klik venligst-Klik venligst

Derfor sælger vi vores bolig

Onsdag 18. december 2013 kl: 11:55

Derfor sælger vi vores bolig
Der er de seneste fem år vendt op og ned på årsagerne til, at vi sætter boligen til salg.

I 2008 satte cirka hver 4. boligsælger boligen til salg af ren og skær lyst til nye omgivelser. I 2013 er det kun cirka hver 10. handel, sælgerne betragter som et såkaldt lystsalg.

Også andelen af boligsalg, der skyldes for stram økonomi, har udviklet sig fra i 2008 at berøre 1 ud af 25 sælgere til i dag at være årsag bag hvert 10. boligsalg. Her har udviklingen endda rettet sig de sidste tre år, for i 2010 var det mere end hver 7. boligsælger, som oplyste, at de solgte på grund af dårlig økonomi. At boligmarkedet er ved at rette sig og prisfaldene er aftaget fremmer den positive udvikling.

Set i lyset af, at det overvejende er stilstand og lavkonjunktur, der har præget landet de sidste 5 år, er det ikke overraskende, at andelen af lystsælgere er faldet markant i perioden.

"Isoleret set ville det da være positivt, at flere salg udsprang af lyst og helt utvungne omstændigheder, men det er typisk i perioder med højkonjunktur og stigende friværdier, at boligejerne får lyst og mod på at kaste sig ud i nye omgivelser, uden at der er et direkte behov for det", siger indehaver og statsaut. ejendomsmægler, MDE Peter Laursen fra EDC Ønskebo i Randers.

Svarene stammer fra en netop gennemført spørgeundersøgelse blandt 732 sælgere, som har solgt deres bolig hos ejendomsmæglerkæden EDC i 2013, og som sammenholdes til tilsvarende undersøgelser fra de seneste 5 år.

Ændret behov holder markedet i gang
Undersøgelsen viser også at ”Ændrede behov” er den årsag, der har været mindst påvirket af den økonomiske krise, og med hele 41 pct. samtidig er den mest hyppige årsag til at sætte boligen til salg.

"Det er ændringer i folks livssituation, som gør at boligen er blevet for stor, for lille eller for uhensigtsmæssigt indrettet", siger Peter Laursen, og understreger at det er et vigtigt fundament for boligmarkedet. - Det betyder også, at boligmarkedet aldrig vil gå i stå, fordi der altid vil være en stor gruppe af boligejere, som får behov for at skifte rammerne ud, siger han.

Næst efter ændret behov fordeler årsagerne til, at boligen sættes til salg i 2013 sig således:

Skilsmisse 14 pct., salg af dødsbo 15 pct., lystsalg 11 pct., for stram økonomi 10 pct., flytning pga. jobskifte 4 pct. og ’Anden årsag’ 5 pct.

En anden gruppe, som har været under en markant udvikling i de seneste 5 år, er boliger som sælges som dødsbo. Her spiller det ind, at en stor andel af danskere blev bolig- og parcelhusejere i 1960’erne og 1970’erne, og at en del af de boligejere i disse år når en alder, hvor de falder bort.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Nyt værktøj kan revolutionere boligmarkedet
- Flotte takter på lokalt boligmarked
- Husene sælges rekordhurtigt i Randers
- Huse med solceller er i høj kurs
- Friske på boligjobordningen
- Ældre er mest interesserede i hurtigt internet
- Sælg boligen i december
- Flere skuffede boligkøbere
- Sidste chance for håndværkerfradrag
- Udbetalingen er i hus
- Vind 100.000 kr. til næste byfest
- Seks ledige lejligheder i Ågården

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk