Klik venligst
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Blodprøver på smartphone

Tirsdag 8. november 2011 kl: 11:01

Blodprøver på smartphone
Telefonen bipper i lægens lomme og viser svarene på patientens blodprøver. Akutafdelingen på Regionshospitalet Randers tager
nu som en af de første afdelinger i landet første skridt til at gøre patientoplysninger tilgængelige på smartphones og computertablets.

Systematic og Caretech Innovation under Alexandra Instituttet, der har stået for finansieringen, arbejder sammen med Regionshospitalet Randers på at udvikle it-løsninger, der kan gøre patientjournalen mobil, så den ikke kun er tilgængelig på computeren på lægens eller sygeplejerskens kontor.

Med den første funktion kan f.eks. lægen vælge at ’abonnere’ på bestemte patienter. Lægen bliver så adviseret med det samme, der er svar på blodprøver, og kan handle på dem straks, hvis det er nødvendigt, eller sende oplysningerne videre til en kollega, der kan tage hånd om den videre behandling.

- Den mobile patientjournal er et vigtigt skridt på vejen til at frigøre læger og sygeplejersker fra computeren på kontoret, så de i stedet kan være hos patienterne og samtidig have de vigtigste informationer lige ved hånden. Det er også med til at styrke den rettidige og hurtige behandling, der er særlig vigtig ved de akutte patienter, og giver dermed en endnu større patientsikkerhed, siger Tommy Midtgaard Jensen, ledende overlæge på Akutafdelingen på Regionshospitalet Randers.

Udviklingsarbejdet foregår samtidig med at læger og sygeplejersker på afdelingen prøver teknologien i hverdagen. Senere skal personale på hospitalets kirurgiske afdeling også afprøve teknologien.

- Vi lægger ud med at gøre svarene på blodprøverne mobile, men løsningen vil løbende blive forbedret og udbygget, og læsning af selve journalen er et oplagt bud på næste funktion. Målet er at udvikle en rigtig god prototype, der opfylder personalets vigtigste behov i behandlingen af patienterne. Det skal være brugbart og ikke bare smart udstyr, siger vice president Anders Goul Nielsen fra Systematic.

I første omgang afprøver en del af personalet på Akutafdelingen og Kirurgisk Afdeling de forskellige mobile muligheder, men det er målet, at der i løbet af foråret 2012 ligger en prototype på en mobil patientjournal klar til brug.


© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Bilist uden kørekort havde kniv og hash i bilen
- P: Nu kan du betale med din nummerplade
- Nyt kort over cykelruter ved Gudenå
- Nem adgang til din omsorgsjournal
- Politikere i computerkamp
- Cyklist ramt af flugtbilist
- De støtter det gode seniorliv
- Tre biler i harmonikasammenstød
- Burlund går efter Bruxelles
- Forældrene er mere tilfredse med folkeskolen
- Fodboldfans sigtet
- Frø pop up i Kulturhuset

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk