Klik venligst
Klik venligst-Klik venligst

Verdens bedste vin fra Læsten

Tirsdag 14. december 2010 kl: 00:00

Verdens bedste vin fra Læsten
Drømmen lever, og nu støttes projektet om dansk is-vin med penge, så den kan gå i opfyldelse.

"Æble-isvin er en WOW-oplevelse. Det er æblets sjæl, smurt ind i karameltoner og strejf af citrus, en duft af frostklare oktober-morgener i plantagen, den friske syre som er vartegnet for de bedste nordiske æbler, og den sirupsagtige æblesødme, som fylder munden med velsmag og overraskelse."

Så malerisk fortæller Jens Skovgaard Pedersen om sit projekt, der med base på ”Villaskovgaard”, Haversmosevej 21 i Læsten skal afdække de praktiske muligheder for en dansk produktion af tre typer æble-isvin.

Det er et nyt produkt, som eksporteres i ret store mængder fra Canada.

Jens Skovgaard Pedersen har de seneste fem år eksperimenteret med at fremstille æble-isvin ved at bruge kunstig frysning, men ønsker nu blandt andet at få undersøgt, om det er muligt at fryse æbler eller most i løbet af en dansk vinter.

Planen er derfor at besøge producenter i Canada for at lære mere og trække på deres erfaringer. Det skal ske sammen med en fynsk frugtavler, som der er indledt samarbejde med om levering af mosten.

Store forventninger
"Målet er klart: Vinen fra Læsten skal være en af de bedste dessert-vine i verden inden for de næste 10 år," siger Jens Skovgaard Pedersen.

Sammen med sin kone, Charlotte, købte han i 2006 ejendommen på Haversmosevej, hvor der siden er blevet bygget om, moderniseret og plantet æbletræer. Det er sket i ferier og weekender, fordi de indtil januar i år var forstanderpar på Rovvig Efterskole på Mors.

Nu er de henholdsvis forstander og lærer på Nørbæk Efterskole, og fritiden bliver brugt på at lave saft, syltetøj, friskpresset most, æblecider, æblesirup, kirsebærvin, gélé, tørrede æbler, syltede pærer, hindbærsirup, hyldeblomstsaft mv. Foruden en portion af de gyldne dråber æble-isvin, som eksperter og kokke fra flere kendte restauranter har fået serveret og nikket anerkendende til.

Pengene
Bestyrelsen for LokalAktionsGruppe Randers har besluttet at yde 105.600 kroner i støtte til projektet, som løber op i 264.000. Vineriet på ”Villaskovgaard” er godkendt, og nu gælder det installering af maskiner og udstyr til produktionen, markedsføring og indretning af showroom med plads til salg, foredrag, rundvisninger og smagninger.

De første flasker ventes klar til salg i august-september 2011. Vurderingen er, at aktiviteterne vil medføre behov for et par ansatte på deltid både i æbeplantagen og vineriet.

Tilmeld dig BYEN.nu/Dagens Randers' gratis nyhedsbrev. Fortæl dine venner og kolleger om BYEN.nu/Dagens Randers. Og gør opmærksom på vore meget billige annoncemuligheder på nettet.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Purhus IF hitter med e-sport
- Mand anholdt for at sætte ild til container
- Nordbybørn holdt luciatraditionen i hævd
- Røver i rensdyrkostume
- Naturbussen kører bybørn ud i naturen
- Sammenstød på E45
- Folkeskolerne viser sig frem på video
- Nyheder fra byrådsmødet
- Politik for børn og unge er nu i høring
- Randersbilist havde bilen proppet med stjålet snolder
- Nordbybørn oplevede den rene magi
- Gurli Gris fik Slotspladsen til at koge
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk