Klik venligst
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Vi må vi stå sammen om mere infrastruktur til Randers

Fredag 15. marts 2019 kl: 10:20

Vi må vi stå sammen om mere infrastruktur til Randers
Af Michael Aastrup Jensen, MF (V) og Christian Brøns, gruppeformand for Venstre i Randers Byråd.
ÅBENT BREV TIL BORGMESTEREN Af Michael Aastrup Jensen, MF (V) og Christian Brøns, gruppeformand for Venstre i Randers Byråd.

Behovet for en forbindelse til motorvejen for den nordøstlige del af vores kommune, bliver stadig større, og derfor er der behov for, at vi står sammen for Randers kommunes skyld. Regeringen har netop afsat en helt ny pulje til infrastrukturprojekter på 7 mia. kr. Her passer projektet om Østbroen perfekt ind.

Det er imidlertid ingen hemmelighed, at der bliver kamp om midlerne og derfor kræver det, at vi politikere på tværs af Christiansborg og Randers byråd står sammen for infrastrukturmidler til os.

Der skal først og fremmest være et seriøst og gennemarbejdet opdateret projekt, hvor der også er et kommunalt økonomisk fundament med, samt afklaring med hensyn til tilkørselsveje til/fra broen, og derefter er der brug for et stykke solidt politisk benarbejde. Her er det altafgørende, at alle gode kræfter står sammen, og at valgkampsretorikken bliver pakket langt væk.

Som borgmester var jeg med til at sætte Østbroen på dagsordenen, det skete i et bredt samarbejde med de omkringliggende kommuner. I Folketinget har jeg sikret Ringvej Syd, som er en forudsætning for en ny broforbindelse. Jeg har rejst spørgsmålet mange gange overfor skiftende trafikministre, der alle har måtte meddele, at der ikke var penge til projektet. Nu ligger der imidlertid for første gang en pose frie penge og så gælder det om at vi slår til.

Tilmed er sagen jo, at både regeringen og socialdemokraterne har fremlagt planer for fremtidens infrastruktur, så det gælder altså om at være med helt fremme i bussen, ellers går der lang tid før sådan en mulighed åbner sig igen.

Aldrig har der været så mange penge i spil til infrastruktur, og derfor virker det også en smule besynderligt, at borgmester Torben Hansen skyder med skarpt efter alle de lokale folketingsmedlemmer for ikke at have gjort nok. De fleste er nok enige i, at den nordøstlige del af kommunen har akut brug for en nem adgang til motorvejen, da det ellers vil skævvride kommunen, og at der er brug for en omfartsvej rundt om hele byen i forhold til den tunge trafik.

Vi havde håbet på, at borgmesteren tidligere i processen havde været interesseret i en dialog om fremtidens infrastruktur i vores kommune. Vi vil derfor gerne invitere os selv på en kop kaffe på borgmesterkontoret, så vi kan få lagt en hurtig konkret plan for hvorledes, vi nu får sikret midler til Østbroen fra den nye pulje.

Der er ingen tvivl om, at mange af landets kommuner netop nu er gået i fuld gang med at få sikret netop deres vejprojekter, og derfor skal Randers kommune også i gang.

Venstre er klar til at kæmpe for sagen både i byrådet og på Christiansborg. I den forbindelse er det dog vigtigt, at vi samler en så bred front som overhovedet muligt. Alle der gerne vil Randers må stå sammen omkring det her projekt. Vi er i hvert fald klar – nu håber vi bare på, at borgmesteren også er klar, så vi kan få sikret statslig medfinansiering, så østbroen kan blive en realitet hurtigst muligt.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Ikke mere Bilka for dem
- Linedanceguld i Berlin
- Ministeren understregede Randers' betydning
- Østervang har en særlig skolepatrulje
- Tre hold udvalgt til konkurrence om Byen til Vandet
- Kvinde død i brand i Randers
- Skal stiendiet blive dit?
- Person fundet i fjorden identificeret
- Kvinde skyggede spritbilist
- Rekorddeltagelse i skakmesterskab
- 14-årig pige efterlyses
- Randers genopliver fastelavnsbåden

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
-
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk