Annonce
Del på Facebook   Print siden

Flere penge til vores børn

Torsdag 14. marts 2019 kl. 14:37

Flere penge til vores børn
Michael Aastrup Jensen, Dybdalen 12, Randers SØ - medlem af Folketinget (V). Valgt i Østjylland.
LÆSERBREV Af Michael Aastrup Jensen, Dybdalen 12, Randers SØ - medlem af Folketinget (V). Valgt i Østjylland.

Charlotte Broman Mølbæk fra SF turnerer for tiden rundt med, at jeg skulle være ligeglad med kvaliteten i vores daginstitutioner. Det er et besynderligt postulat al den stund, vi de sidste fire år har styrket kvaliteten i dagtilbuddene. Senest med en mia. kr. til en tidlig indsat, der bl.a. går til flere pædagoger i de institutioner, hvor der er mange børn fra udsatte områder.

Ligeledes har kommunerne fået langt flere penge til borgernær velfærd, end dengang SF sad i regering. Sammen med Bjarne Corydon skar SF ned på bevillingerne til kommunerne, og det førte til besparelser i mange institutioner. Det er derfor en noget tynd omgang at påstå, at jeg intet vil gøre, på baggrund af et tv-program som Mølbæk har set.

Som tidligere borgmester kender jeg alt til fikse initiativer fra Christiansborg, hvor et beløb øremærkes til en bestemt form for indsats, eller hvor der stilles krav til bestemte normeringer.

Jeg er stor tilhænger af det kommunale selvstyre og det demokrati, som findes i de enkelte institutioner. Jeg vil gerne være med til at tilføre området flere penge, men jeg vil ikke være med til at indføre tvungne minimumsnormeringer for antallet af pædagoger.

Der kan være mange tilfælde, hvor den enkelte institution hellere vil bruge pengene på noget andet eller eksempelvis vil have flere pædagogiske assistenter. Det skal den enkelte institution selv afgøre, fremfor at være pålagt et firkantet regelsæt udtænkt i forbindelse med en valgkamp.

Det, der betyder noget, er, at kommunerne får flere penge at disponere over. Det kan vi gøre, hvis der gennemføres en udligningsreform, sådan at eksempelvis Randers får et større årligt beløb. Det gik desværre i vasken, fordi Socialdemokraterne af taktiske årsager ikke ville være med.

Vores børn skal ikke være kastebold i en politisk kamp om, hvem der kan vise mest handlekraft. I stedet bør vi østjyske politikere stå sammen om, at der skal gennemføres en udligningsreform, således at kommunerne får ro omkring økonomien og dermed bedre mulighed for at tilbyde endnu bedre dagtilbud for de mindste.

Samtidig bør vi give den en skalle i forhold til at få gjort noget ved sygefraværet, der plager mange institutioner. Det er den store synder, når der opstår situationer med en enkelt pædagog, som skal tage sig af alt for mange børn. Det er et langt, sejt træk, men vi kan nå i mål, hvis vi giver kommunerne den nødvendige frihed og økonomiske råderum fremfor at presse fikse målsætninger ned over dem, der tager sig af vores børn i dagligdagen.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.



Kommentarer til artiklen:
Den gode Michael har endnu en gang placeret sig så langt fra vinduet i debatten, at det han siger ikke betyder noget som helst. Er der da ikke nogen af jer der kender ham, der vil hjælpe ham.
Søren Langberg, 15-03-2019 16:09:22

Ja, det lader det til, at mange fra regeringspartierne også er. Det giver nemlig mulighed for at sige, at det er kommunernes ansvar, når noget går galt.
Der tales meget om at nedlægge regionerne, og det øger dermed muligheden for at give kommunerne skylden for de forringelser, der uvilkårligt følger efter nedskæringer, eller som det ofte kaldes: effektiviseringer.
Jeg tror, der vil være mere fornuft i at nedlægge Folketinget, eller bare sætte antallet af MF'ere ned fra 179 til 100. Der er alt for mange, der ikke gør meget andet end at være partisoldater.
Finn Rytter Larsen, 14-03-2019 17:49:28

Mangler du, ikke lige et par enkelte fakta.

1: Den tvungne årlige besparelse på 0,5% i budgetterne.
Resultat: Det giver selvfølgelig på politikersprog flere penge.
2: Konstante organisatoriske ændringer, mere administration, dokumentation, flere mellemled(ere).
Resultat: Flere hænder (bare ikke varme) på politikersprog.
3: Hvorfor er det så "bekvemt" ikke at have minimumsnormeringer.
Resultat: Så har de enkelte kommuner "frihed" til at have op til 60 børn til en medhjælper og en pædagog, når poderne er ude i det fri.

Hvordan ser dit kære regnestykke ud pr barn i de enkelte kommuner ?
Læs nu grundigt. PR BARN.

Det er desværre valgår, så nu dukker i alle sammen op med allehånde løfter, det lyder skønt men resultaterne er normalt ikke særligt kønne.

Så kære Michael, jeg og mange andre vil se reel handling, reelle ændringer, en anstændig, langsigtet politisk linie på hele det sociale område, få nu hovedet op af "hullet" væk fra skærmen og djøffernes excel-ark.

Søren Mikkelsen, 14-03-2019 15:54:20


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Debat

Debat: Reformen på professionsuddannelserne lader vente på sig
Debat: Reformen på professionsuddannelserne lader vente på sig
Debat
Læserbrev: Hvorfor har vi en kulturpolitik i Danmark, hvor københavnske museer åbenbart er bedre end de østjyske?
Læserbrev: Hvorfor har vi en kulturpolitik i Danmark, hvor københavnske museer åbenbart er bedre end de østjyske?
Debat
Læserbrev: Våben som stueren investering
Læserbrev: Våben som stueren investering
Debat
Læserbrev: Lån er ikke opsparing!
Læserbrev: Lån er ikke opsparing!
Debat
Debat: Krig og kontanter
Debat: Krig og kontanter
Debat
Debat: Øl, CO2 og temperatur
Debat: Øl, CO2 og temperatur
Debat
Debat: Er almenvellet afhængig af fem P-pladser?
Debat: Er almenvellet afhængig af fem P-pladser?
Debat
Debat: Skat på livet suger livet ud af landet 
Debat: Skat på livet suger livet ud af landet 
Debat
Debat: SF vil forbyde bundtrawl helt
Debat: SF vil forbyde bundtrawl helt
Debat
Læserbrev: Trafik i Dronningborg
Læserbrev: Trafik i Dronningborg
Debat
Tilbudsaviser og magasiner m.m:
Regionale nyheder