Klik venligst
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Nu åbnes naturperle i Læsten

Torsdag 14. marts 2019 kl: 13:05

Borgmester Torben Hansen glæder sig over, at Randers vil kunne gøre naturperlen i Læsten Bakker tilgængelig. Foto: Kurt Helge
Borgmester Torben Hansen glæder sig over, at Randers vil kunne gøre naturperlen i Læsten Bakker tilgængelig. Foto: Kurt Helge

Nu åbnes naturperle i Læsten
Biolog Pia Boisen Hansen fra Randers Kommune fortæller om det enestående naturområde. Foto: Kurt Helge
BILLEDGALLERI Læsten Bakker har i århundreder ligget gemt og næsten glemt syd for Læsten by og tæt på statsskovene ved Fussingø. Bakkerne betegnes som en enestående naturperle.

Området på 300 hektar gøres nu tilgængeligt for publikum. Det sker i et samarbejde mellem Randers kommune og Den Danske Naturfond. Fonden har opkøbt et kerneområde på 60 hektar. Målet er at opkøbe yderligere arealer samt at indgå frivillige aftaler med lodsejere og landmænd i området.

Starten på at etablere den endelig tilgængelighed skete ved en rundvisning torsdag formiddag, hvor borgmester Torben Hansen og udvalgsformand Frank Nørgaard blev taget imod af biolog Pia Boisen Hansen, der er Randers Kommunes projektleder.

Budgettet er på 20 mio. kr., hvoraf de 5 mio. realiseres i første etape. Bl.a. skal der anlægges parkeringsarealer i den forbindelse, hvorefter området næsten ”passer sig selv”. Randers Kommune regner med en årlig driftsudgift på 100.000 kr.

Den centrale del af området er et stort kuperet terræn, der strækker sig langt mod vest og er smukkere, større og endnu mere spændende end det område, man kan se fra vejen mellem Læsten og Fussingø.

Når det hele bliver tilgængeligt, vil der være store bakker og dybe dale, kær, hede, overdrev, kildevæld, eng, krat, sø, mose, å og gammel skov. Bevoksningen består af primært enebærbuske samt birke- og egetræer, og så er der en vrimmel af lav vegetation. Intet vokser sig kæmpestort, fordi der er tale om sandede bakker, der aldrig er blevet gødet. I området har der været får og kvæg på græs, og det bliver der også i fremtiden. Året rundt. Får og kvæg får selskab af oddere og isfugle samt andre sjældne dyrearter.

Området er fredet. I foråret bliver der et offentligt møde, hvor planerne beskrives nærmere ikke mindst af hensyn til lodsejerne i området.

Allerede nu er der anlagt stier, så Læsten Bakker vil være et besøg værd for spadserende gæster i alle aldre. Og i løbet af året bliver den enestående naturperle åbnet yderligere.

Billederne i galleriet er fra en gråvejrsdag som i dag, hvor deltagerne bl.a. kravlede til tops på områdets højeste punkt, Kragebjerghøj, der er 57 meter over havet.

* Se BILLEDGALLERI på vor facebookside - klik her.

Af Kurt Helge

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Ikke mere Bilka for dem
- Linedanceguld i Berlin
- Ministeren understregede Randers' betydning
- Østervang har en særlig skolepatrulje
- Tre hold udvalgt til konkurrence om Byen til Vandet
- Kvinde død i brand i Randers
- Skal stiendiet blive dit?
- Person fundet i fjorden identificeret
- Kvinde skyggede spritbilist
- Rekorddeltagelse i skakmesterskab
- 14-årig pige efterlyses
- Randers genopliver fastelavnsbåden

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
-
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk