Klik venligst
-Klik venligstKlik venligst

Nu bliver der gjort noget ved støjen

Onsdag 13. marts 2019 kl: 14:00

Nu bliver der gjort noget ved støjen
Michael Aastrup Jensen, MF (V), Assentoft, og Christian Brøns, Randers, gruppeformand for Venstre i Randers Byråd.
LÆSERBREV Af Michael Aastrup Jensen, MF (V), Assentoft, og Christian Brøns, Randers, gruppeformand for Venstre i Randers Byråd.

Den store infrastrukturplan indeholder en masse gode nyheder til Kronjylland. Især udvidelsen af E45 har trukket mange overskrifter.

Som nabo til E45 er det imidlertid fuldt forståeligt, hvis nyheden medfører bekymring, for vil en udvidelse af E45 betyde endnu mere støj? Her er den gode nyhed, at der i infrastrukturplanen er afsat hele 1,6 mia. til støjbekæmpelse, hvoraf der allerede er øremærket penge til støjbekæmpelse ved Helsted.

Vi er meget glade for, at der er afsat så mange penge til støjbekæmpelse, og at netop Helsted er direkte nævnt i planen. Vi har brugt mange kræfter på at gøre opmærksom på de mange gener, naboerne oplever.

Eksempelvis havde vi finansminister Kristian Jensen på besøg for selv at opleve støjproblemerne. Samtidig er det også lykkedes at få sat penge af på kommunens budget til støjbekæmpelse. Det er med andre ord en mærkesag for os både på Christiansborg og på rådhuset.

Det er et positivt tegn, når der er mere trafik, for det er et tegn på, at det går godt her i Østjylland. Der er mere aktivitet og derfor mere trafik. Vi må imidlertid ikke glemme dem, som oplever bagsiden af medaljen, nemlig dem, som er naboer til motorvejen og den støj, der følger med.

Det er mildest talt kun rimeligt, at man skal kunne få ørenlyd i sin egen have, og derfor prioriterer vi nu et milliardbeløb til at gøre noget ved problemerne. Der findes gode løsninger til at reducere støjen markant, og derfor skal vi også være parat til at bruge de penge, der skal til, for at skabe bedre forhold for naboerne. Vi ved at støj har en negativ effekt på helbredet, så derfor er det rigtig vigtigt, at området nu får et væsentligt løft.

Det er ikke kun Helsted som oplever at være generet af støjen. Vi har været i dialog med en stribe grundejerforeninger i bl.a. Vorup og Hornbæk, så vi ved, at der er flere steder, som i den grad trænger til effektiv støjbekæmpelse.

Der er afsat omkring 1,3 mia. kr., som kan søges til støjbekæmpelse, så i samarbejde med kommunen burde der være rigtig gode muligheder for, at vi kan komme støjproblemerne, langs hele den del der går igennem Randers, til livs. Vi vil i hvert fald kæmpe videre for, at den ambition bliver til virkelighed.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Så fik sagen den drejning vi frygtede
- Vores børn fortjener mere end tomme ord
- Danmark er danskernes land
- Besparelser rammer folkeskolebørnene
- Socialdemokratisk plattenslageri om pension
- Problematik til hjørne
- Tanker om det politiske klima
- Fingeren ud, borgmester!
- Bedre hjælp til de syge og ledige
- Mindre trængsel på E45 med bedre offentlig transport
- Randers igen Sorteper
- Det er populisme og hykleri

Kommentarer til artiklen:
Støj
Vi drømmer bare om at kunne sove om natten for støj fra en nabo fabrik, støj er ødelæggende for helbred og hverdag og giver i sidste ende store udgifter for både sundhedsvæsen og tabt arbejdsfortjeneste - her er man ved at ødelægge en familie på 4 men vi er nok ikke "mange nok" til at kommunen vil gøre noget ved det....
Mette Hvid Hansen
Mariagervej 499 b
Hvidsten
14-03-2019 07:47:55


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
-
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk