Klik venligst
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Stor fremgang på erhvervsuddannelserne

Tirsdag 12. marts 2019 kl: 11:03

Stor fremgang på erhvervsuddannelserne
Lars Michael Madsen, direktør hos Tradium.
Hos Tradium vidner fremgangen på erhvervsuddannelserne om, at det lange seje træk begynder at virke.

Det bliver let at få nye venner, når det ringer ind efter sommerferien på Tradium. 314 elever har søgt ind på en erhvervsuddannelse fra 9. eller 10. klasse, det er 88 flere end på samme tidspunkt i 2018.

”Det er med stor glæde, at vi kan se, at mange flere unge har valgt en erhvervsuddannelse sammenlignet med samme tidspunkt sidste år. Det er især positivt for vores erhvervsliv, som på sigt får den arbejdskraft, de har så stor brug for”, siger Lars Michael Madsen, direktør hos Tradium.

Hos Tradium Handelsgymnasiet i Randers er ansøgertallet det samme som i fjor, mens det Tekniske Gymnasium (HTX) har lidt færre elever.

”Det skal ses i lyset af, vi på HTX havde en fremgang på 43% fremgang sidste år, og så signifikant en fremgang er svær at overgå igen. Vi er meget tilfredse med den store søgning til erhvervsgymnasierne og kan samtidig se, at der er også er fremgang på EUX, som er den erhvervsfaglige studentereksamen”, forklarer Lars Michael Madsen.

Hos Tradium i Mariagerfjord er der fremgang på HHX og lidt færre elever til erhvervsuddannelsen.

Stærkt samarbejde fungerer
Hos Tradium er Lars Michael Madsen overbevist om, at det stærke samarbejde på tværs er med til at rykke interessen for erhvervsuddannelserne fremad.

”Fremgangen vidner om, at det lange seje træk virker. Det tætte samarbejde med Randers Kommunes Ungdoms Uddannelsesvejledning (UU) og en struktur med faste vejledere hos Tradium er med til at skabe et godt netværk og tætte relationer. Jeg ser også meget positivt på vores samarbejde med Randers Realskole, hvor vi også kan se, at vi får flere elever fra”.

Det tætte samarbejde med virksomhederne om lærepladsgaranti og jobmesser er også en meget vigtig faktor, der er med til at give flere elever til erhvervsuddannelserne.

Derudover har Tradiums 10.klassetilbud EUD10 ganske givet en medvirkende årsag til at flere vælger erhvervsuddannelser i Randers. EUD10 forbereder og afklarer de unges valg af erhvervsuddannelse og også her er der flere ansøgere i 2019.

Uddannelsesmesser og åbent hus arrangementer er også vigtige tiltag for at vise de unge, hvad fx en erhvervsuddannelse giver af muligheder, ligesom Tradiums DM i Skills vindere er vigtige rollemodeller for andre unge.

”Derudover øver vi os hele tiden i, hvordan vi formidler erhvervsuddannelserne til de unge. Vi bruger de sociale medier og fortæller i øjenhøjde, hvorfor det er attraktivt at vælge en erhvervsuddannelse. Vi har også oplevet meget stor interesse for vores tilbud om at dyrke E-sport og at kunne boltre sig i vores multihus ToolBoxen med sportshal og fitness.

Erfaringer viser, at ansøgertallet stiger frem mod skolestart i august, og det er også muligt at søge optagelse på en af Tradiums uddannelser helt frem til skolestart

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Ikke mere Bilka for dem
- Linedanceguld i Berlin
- Ministeren understregede Randers' betydning
- Østervang har en særlig skolepatrulje
- Tre hold udvalgt til konkurrence om Byen til Vandet
- Kvinde død i brand i Randers
- Skal stiendiet blive dit?
- Person fundet i fjorden identificeret
- Kvinde skyggede spritbilist
- Rekorddeltagelse i skakmesterskab
- 14-årig pige efterlyses
- Randers genopliver fastelavnsbåden

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
-
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk