Klik venligst
Klik venligst-Klik venligst

Motion på recept

Tirsdag 12. marts 2019 kl: 07:34

Motion på recept
Marianne Jensen, sygeplejefaglig direktør, Regionshospitalet Randers.
Regionshospitalet Randers deltager med Randers, Favrskov, Norddjurs og Syddjurs Kommuner i et projekt, der undersøger, om man kan forbedre sundhed hos psykisk sårbare borgere ved at tilbyde motion på recept.

EU-projektet kører tre år frem og udføres i Danmark, Sverige, Belgien, Malta, Spanien, Portugal, Italien, Rumænien, Litauen og Tyskland.

Konceptet "Motion på recept" er kendt i Danmark, men der findes ikke dokumenterede erfaringer med konceptet anvendt til psykisk sårbare borgere, der fx kan være borgere med angst, stress og depression.

"En af vejene til en bedre psykiatri er et tæt samarbejde mellem region, kommuner og praktiserende læger, og at vi udvider vores behandlingsmuligheder ud over medicin. I dette projekt gør vi begge ting, så jeg ser frem til at følge det de næste år og er spændt på at se effekterne," siger Jacob Klærke (SF), formand for Psykiatri- og socialudvalget i Region Midtjylland.

Fokus på psykisk sårbare borgere
"Vi er stolte af at deltage i EU-projektet med vores samarbejdspartnere i kommunerne. Vi har inviteret DGI Østjylland ind i samarbejdet, og vi vil involvere kommunale idrætsforeninger og frivilligkorps i projektet, så vi får lokalsamfundet med for en nær og sammenhængende indsats for patienterne, siger Marianne Jensen, sygeplejefaglig direktør, Regionshospitalet Randers.

Regionshospitalet Randers og kommunerne er i gang med at planlægge, hvordan samarbejdet mellem parterne skal foregå de næste tre år. Når projektet er slut, skal resultaterne indgå i en international rapport, der samler viden og erfaringer om motion på recept fra de deltagende lande i projektet.

Den nye viden vil bidrage til WHO's globale handlingsplan for forebyggelse og kontrol af ikke-smitsomme sygdomme og til WHO's globale monitorering af ikke-smitsomme sygdomme.

* Projektet i Danmark er støttet med 1,5 mio. kr. fordelt mellem 60% tilskud fra EU og 40% samlet egenfinansiering fra kommunerne og regionshospitalet.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Ikke mere Bilka for dem
- Linedanceguld i Berlin
- Ministeren understregede Randers' betydning
- Østervang har en særlig skolepatrulje
- Tre hold udvalgt til konkurrence om Byen til Vandet
- Kvinde død i brand i Randers
- Skal stiendiet blive dit?
- Person fundet i fjorden identificeret
- Kvinde skyggede spritbilist
- Rekorddeltagelse i skakmesterskab
- 14-årig pige efterlyses
- Randers genopliver fastelavnsbåden

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
-
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk