Klik venligst
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Kvinderne fik ny leder

Søndag 10. marts 2019 kl: 08:04

Kvinderne fik ny leder
Tv. den nye leder, Majken Vestergaard. Th. Iben Sønderup.
Salen i Kulturhuset i Langå var fyldt, da Iben Sønderup stillede sig ved mikrofonen for at skyde Langå Kvindedags 10-års jubilæum i gang. Kvinderne fik ved samme lejlighed ny leder.

Altid først på programmet var den obligatoriske “kamp kvindesang”, som mange af deltagerne kunne udenad. Dernæst skulle den kommende formand for kvindernes kampdag i Langå præsenteres.

Det blev Majken Vestergaard, der fik det ærefulde hverv at overtage faklen efter Iben Sønderup. Majken bor i Langå med sin familie og underviser på den Langå Skole. Derudover er hun aktiv i politik og i Hjemmeværnet, hvor hun er presse- og projektofficer og boltrer sig i forskellige events og PR opgaver. Hun har næsten altid gang i et eller andet, der giver hende et smil om læben

"Tak for det ærefulde hverv at føre kvindernes kampdag i Langå videre. Jeg har virkeligt nydt de mange aftner hvor vi har planlagt denne kvindedag og som en pudestramaj så danner der sig et billede af, at I er kvinder, der kender hinanden på kryds og tværs," sagde Majken Vestergaard bl.a. og påpegede:

"Lokalt i Randers er der kommet flere kvinder i byrådet. Og i Langå har flere kvinder fundet sammen for at gøre noget godt for andre. Der er blevet lavet indsamlinger til kvinder i andre lande, krisecenteret og her i aften Mødrehjælpen i Randers."

"Vi ønsker stadig mere synlig ligestilling mellem kønnene ikke nødvendigvis i røde og grønne lyssignaler, men i en mangfoldighed af farver, da vi er en mangfoldig masse. Vi ville ikke være vrede kvinder i mandetøj og uden bh, men vise alt det som kvinderne og vi som samfund har opnået i Danmark."

Eks-leder Iben Sønderup fik flotte ord med hjem for sit store engagement for Kvindedagen og Langå by.

Programmet for 10 års jubilæet var spækket med lækkerier for enhver smag

I havestuen sad 5 lokale kvindelige folketingskandidater fra 5 forskellige partier. Det var Charlotte Green fra det Konservative Folkeparti, Katrine Robsøe fra det Radikale Venstre, Charlotte B. Mølbæk fra Socialistisk Folkeparti, Iben Sønderup fra Socialdemokratiet og Mette H. Dencker fra Dansk Folkeparti.

De 5 kvindelige folketingskandidater var klar til at tale med de mange gæster, der havde lyst til at blive klogere på deres politik og tanker om tiltag, alt imens to friske herrer serverede kaffe og kage i stor og god stil over disken.

I byrådssalen var der “Powerkvindemesse”, hvor Lene Hart, formand for FOA og LO Randers, deltog sammen med Susanne Nielsen, der til dagligt er Social og Sundhedsassistent, men i sin fritid arbejder som sminkør for bl.a. Forsvarets specialoperationsstyrker, hvor hun bruger sin viden fra sit civile arbejde som sminkør og sin uddannelse som sundheds og træningsvejleder i sit civile arbejde.

Man kunne også møde powerkvinden Dorthe Tapomayi Nielsen, der er forkvinde for Langå i Udvikling, samt Hanne-Mette Tolsgaard, der er afspæningspædagog og arbejder ved Mindful Moving, og holdt oplæg om den improviserede bevægelse med gode forslag til en mere bevægelig krop.

I byrådssalen optrådte Balliancen sangerinderne Cecilie Drachman og Fie Følbæk Gravgaard samt Dan Jensen, der alle er lokale kunstnere. Desuden havde Josefine S. Rasmussen et oplæg om sexisme og journalistiske vinkler på Metoo og andre kønsproblematikker.

Dagen sluttede med fællesspisning, musik og gode debatter rundt omkring i byrådssalen, mens solen gik ned over Langå og Kvindernes kampdag anno 2019

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Ikke mere Bilka for dem
- Linedanceguld i Berlin
- Ministeren understregede Randers' betydning
- Østervang har en særlig skolepatrulje
- Tre hold udvalgt til konkurrence om Byen til Vandet
- Kvinde død i brand i Randers
- Skal stiendiet blive dit?
- Person fundet i fjorden identificeret
- Kvinde skyggede spritbilist
- Rekorddeltagelse i skakmesterskab
- 14-årig pige efterlyses
- Randers genopliver fastelavnsbåden

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
-
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk