Klik venligst
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Vi mangler en strammere konkurslovgivning

Søndag 17. februar 2019 kl: 19:59

Vi mangler en strammere konkurslovgivning
Asger Brorsen, Kløvervænget 7, 8970 Havndal - bestyrelsesmedlem Konservative Randers.
LÆSERBREV Af Asger Brorsen, Kløvervænget 7, 8970 Havndal - bestyrelsesmedlem Konservative Randers.

Til dagligt driver min kone og jeg en handelsforretning, hvor hovedparten er lagt an på, at man yder sine erhvervskunder kredit. Denne kredit ydes ud fra tillid til kunden – men også tillid til vort retssystem og love.

Det er dog meget svært i Danmark at inddrive tilgodehavender, hvis skyldneren ikke ønsker at samarbejde. At begære et firma/person konkurs koster typisk kr. 35.000, og bank/kreditforening står altid med første pant. Typisk kan man ikke forvente at få sine 35.000 kr. igen, endsige sit tilgodehavende. Heldigvis har vi ikke mange af den slags sager årligt – når vi har dem, kan vi kun lade skyldneren løbe og bogføre tabet, vi kan intet gøre ved det.

Men jeg ser med stor bekymring på den tilsyneladende totale mangel på kontrol fra myndighederne ved mange konkurser. Det har længe været ”Vilde Vesten”, hvor ejeren ofte har haft næsten frie hænder med konkursboets værdier. Bedre er det ikke blevet med de såkaldte ”Iværksætterselskaber” – IVS. Her er der seriøse virksomheder imellem; men desværre alt for mange af disse 1-krones selskaber bruges til at svindle kreditorer, skattevæsen e.t.c. De unddrager sig revision – bl.a. gennem den mangelfulde lovgivning.

Så vidt jeg er orienteret, har den siddende regering bebudet en lovgivning her i 2019, som stopper alle IVS selskaber – ordningen skulle aldrig have været søsat.

Et andet stort problem er ”tvangsopløsninger”. Afleverer man ikke regnskab til myndighederne, vil selskabet til sidst blive tvangsopløst af Selskabs- og Erhvervsstyrelsen. Så skulle man tro, at der dukkede en kurator op fra staten – der vil jo typisk være udestående både til SKAT og varekreditorer – måske endda mangle penge i kassen. Men nej, igen kan ejeren gøre næsten som han vil.

Vi har selv prøvet, hvordan skrupelløse banker og skyldnere bruger denne metode til at tørre gæld af på andre. Som kreditor står vi nærmest magtesløse. Kun ved at hyre en advokat til mange tusinde kroner, kan vi få undersøgt selskabet. Ingen myndigheder skrider ind over for dette misbrug af kredit og skattekroner. Det er svindel på et højere plan.

Vi har i Danmark brug for en ny og strammere ”Skyldnerlovgivning” på erhvervsområdet. Vi skal kunne give ”erhvervskarantæne” til alle, der misbruger reglerne. Tvangsopløsninger er helt oplagt. Vi har set mange skandaler i SKAT over seneste år – jeg kan kun gisne om, hvor mange penge der tabes hvert år, grundet den alt for løse kontrol med virksomheder, der går konkurs eller tvangsopløses.

Ikke alene handler det om vores allesammens almindelige retsbevidsthed. Det handler også om den tradition for erhvervskreditter, vi har i Danmark. For mange selskaber er netop kreditter hos leverandører helt afgørende for, om man overhovedet kan drive forretning. Den tradition skal vi værne om og ikke lade enkelte, der misbruger systemet, ødelægge.

Her vil jeg gerne understrege, at vores erfaring er – modsat hvad mange måske tror – at langt, langt de fleste danskere og danske virksomheder er bundhæderlige. Det handler heldigvis om et lille mindretal – her mangler vi myndighedernes hjælp og en forbedret og strammere lovgivning.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Så fik sagen den drejning vi frygtede
- Vores børn fortjener mere end tomme ord
- Danmark er danskernes land
- Besparelser rammer folkeskolebørnene
- Socialdemokratisk plattenslageri om pension
- Problematik til hjørne
- Tanker om det politiske klima
- Fingeren ud, borgmester!
- Bedre hjælp til de syge og ledige
- Mindre trængsel på E45 med bedre offentlig transport
- Randers igen Sorteper
- Det er populisme og hykleri

Kommentarer til artiklen:
Konkurslovgivning
Undrage revision:

Man kan fravælge revison:

Betingelser for at fravælge revision

Virksomheder kan fravælge revision, hvis de to regnskabsår i træk ikke overskrider to af følgende tre størrelser på balancedagen:

en balancesum på 4 mio. kr.
en nettoomsætning på 8 mio. kr. og
et gennemsnitligt antal heltidsbeskæftigede på 12 i løbet af regnskabsåret

Men uanset om det ApS eller A/S, så er der stadig nogle, der laver det stunt, at lukke idag og åbne imorgen. Det kan der ikke laves om på pt. Det er ligeledes muligt at sælge et skrantende selskab.

Jeg kender til et A/S, der ikke kunne få sin negative moms udbetalt. Købte råvare i DK, satte dem sammen og sendte til andet EU-land. Der var 5 mio. tilgode. Ved at få det døbt om og få det tvangsopløst, måtte SKAT til lommerne, da boet var gjort op. Der blev næste 4.3 mio. Så var der igen kapital i det nye selskab. Så må vi se om SKAT laver samme stunt igen.

Når der er tilgodehavender, der ikke er forfaldet, så er det med at få startet rykkerapparatet og inkassomaskinen. Og få gjort udlæg.

Jeg anvender selv et firma, der blev afprøvet med 1 sag, der var tæt på udløb (3 år). Det var ikke evnen, men viljen. Så kom der lige en skrivelse med diverse gebyrer, renter osv. 3 dage senere fik jeg mine varer retur. I samme stand som da de blev leveret.

Nu er der et par sager mere undervejs, de går samme vej.

Poul Jensen
Fladbrovej
8920 Randers
18-02-2019 12:44:37


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
-
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk