Annonce
Del på Facebook   Print siden

Fuhrs politiske prioriteringer

Torsdag 14. februar 2019 kl. 10:42

Fuhrs politiske prioriteringer
Jan Sørensen, Bojesvej 14, 8940 Randers SV.
LÆSERBREV Af Jan Sørensen, Bojesvej 14, 8940 Randers SV.

Byrådsmedlem Kasper Fuhr Christensen (VL) omtaler andres politiske prioriteringer i sit læserbrev i RANDERSiDAG.dk, 13. februar med titlen: Politik handler om prioriteringer!

I stedet for at skose andre byrådsmedlemmers og partiers politiske prioriteringer, er det mere relevant at sætte lys på Velfærdslisten og Fuhrs egne politiske prioriteringer. Det gør Fuhr sjældent selv, så jeg skal prøve at hjælpe Fuhr og læserne lidt på vej!

Vurderet ud fra Fuhrs konkrete aktiviteter, må han have tre politiske prioriteringer:

1. At belaste forvaltningen i Randers Kommune mest muligt med politiske spørgsmål og personlig involvering i den løbende sagsbehandling.
Formålet er presseomtale af Fuhr selv, blokering af forvaltningens opgaveløsninger, øgning af omkostninger til administration og øget frygt i forvaltningen for Fuhr’s indblanding i sagsbehandlingen. Det er i hvert fald konsekvensen af den prioritering.

Fuhr koster Randers Kommune ca. 30 mio. kr. / år ekstra i administration. Penge som kunne være brugt til øget velfærd for udsatte grupper! Men øget reel velfærd interesserer ikke Fuhr. Hvis det gjorde, ville Fuhr bruge svarene, han får af forvaltningen, til at stille forbedringsforslag i fagudvalgene. Det gør Fuhr ikke.

2. At få mest mulig taletid under byrådsmøderne, så pressen omtaler Fuhr og Velfærdslistens mulige vælgere kan se, at Fuhr taler deres sag.

3. At beholde sin post i byrådet og helst også kunne tilkæmpe sig en post som udvalgsformand. Det sidste så vi efter valget i 2013, da Fuhr handlede sig til en formandspost ved at pege på en borgmester fra Venstre.

Målet er, at Fuhr skal leve af opgaven som byrådspolitiker.

Aktiviteterne viser, hvad Fuhr’s prioritering ikke er:

1. Forbedret velfærd for udsatte grupper i Randers Kommune har ingen prioritet. Det betyder mere, at Velfærdslistens profil er ren og klar for vælgerne. Derfor har Fuhr aldrig indgået nogen politiske flertalsaftale, som højner velfærden for de udsatte grupper!

Måske er Fuhr uenig i ovenstående billede. Hvis det er tilfældet, ville det være dejligt, hvis Fuhr skrev et læserbrev, hvor han med udgangspunkt i sine aktiviteter som politiker viste, hvad der er hans og Velfærdslistens politiske prioriteter.

Det ville glæde mig, hvis læserne fik mulighed for, at blive klogere på det!

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.



Kommentarer til artiklen:
Man tager sig til hovedet når Kalle Nielsen mener at borgere, der via deres civile arbejde bidrager til samfundet, skal kaldes pampere fordi de samtidig udfører politisk arbejde i deres fritid.
Kasper Fuhr, der lever af at være politiker må jo så kaldes levebrødspolitiker. Og Overmark pamper?
Måske skulle den gæve Kalle Nielsen overveje at hæve debatten til voksenniveau.
Ole Bang, 15-02-2019 15:50:00

Hvor er det dejligt at der endelig kommer fokus på hr. Fuhr og hans evige spørgsmål til forvaltningerne.

Måske der også burde være et fokus på alle de medarbejdere, som bukker under for presset og sygemelder sig. Fordi Kasper Fuhrs uendelige strøm af spørgsmål betyder, at medarbejderne skal afsætte et uendeligt antal timer til besvarelser og redegørelser, i stedet for at få lov til at gøre deres arbejde. Dette tal mangler i din udregning, Jan Sørensen. Husk på, at hver gang en medarbejder skal besvare hr. Fuhrs spredhagl, skal pågældende medarbejder bruge overtid for at nå sine faste opgaver.

Måske burde der også stilles spørgsmålstegn ved de omkostninger der er, både personligt og økonomisk, når hr Fuhr og hans kumpaner beslutter sig for at gå efter de enkelte medarbejdere. Har nogen tal på hvor mange direktører, chefer, ledere og medarbejdere der har forladt Randers Kommune, alene fordi hr. Fuhr og Overmark er gået efter dem personligt med trusler om fyring?
Alice Jensen, 15-02-2019 12:33:48

Bortset fra at det er rablende.

1. De 25 skønnede millioner lever kun i Jan Sørensens fantasi - og er fuldstændig uden nogen form for dokumentation eller fornuftanalyse. Fx er det da kun et sundhedstegn, hvis kommunale medarbejdere tænker sig om før de besvarer spørgsmål ... er det Jan Sørensens påstand, at de i alle andre tilfælde bare svarer ud i luften?
Og at møder i byråd og fagudvalg trækker ud fordi en politiker arbejder - ja, det er jo derfor politikere vælges... Og Jan Sørensen glemmer fuldstændig, at mange af de stillede spørgsmål er spørgsmål, som forvaltningen BURDE have stillet sig selv og inddraget i deres arbejde. De fleste er jo helt almindelige faglige spørgsmål.

2. Den påståede lønudgift giver til gengæld håb for de kommende lønforhandlinger for kommunalt ansatte.
Et årsværk svarer til 1924 timer x Jan Sørensens forestilling om kr. 1.500,- pr time. Det giver en årsudgift pr. medarbejder på kr. 2,886 million når Jan Sørensens virkelighedsbillede gives et simpelt tjek.

Jan Sørensen har hermed tabt enhver form for troværdighed - det er i hvert fald min vurdering.

Men Jan Sørensen har ret i at Kasper Fuhr lever som og i praksis fungerer som en fuldtidspolitiker - og det kunne Socialdemokratiets, DFs og Venstres vellønnede udvalgsformænd lære en del af. Disse udvalgsformænd har blot i vederlag over kr. 300.000 og året ... og alligevel har mange af dem fuldtidsjob ved siden af. Se det kan man kalde pamperi.


Kalle Nielsen, 14-02-2019 20:57:01

Flere har spurgt mig på FB hvor jeg har de ca. 30 mo, kr. fra. Derfor disse oplysninger til læserne:

Det er Fuhrs demokratiske ret at stille spørgsmål til borgmesteren og forvaltningen. Den ret bruger han flittigt.

Ifølge notat dateret 17-12-18 til byrådet har Fuhr stillet 166 spørgsmål 1/1 – 1/10 2018. Omregnet til 12 måneder bliver det 221 spørgsmål. Forvaltningen har brugt 1.327 timer til at belyse og besvare spørgsmålene.

Mit overslag over forvaltningens belastning bliver på det grundlag:

• 221 spørgsmål til 1.327 timer a 1.500 kr./time = Anslået 2 mio. kr.
De 1.500 kr./time er bruttoomkostningen for en medarbejder.

• Forvaltningen tvinges til forsigtighed og må bruge mere tid per sag. Så borgerne må vente længere på svar. Det sker for at undgå sagsbehandling fra Fuhr.
Anslået 15 mio. kr.

• Byråd og fagudvalg bruger længere tid i alt. Dermed trækker det ud med at træffe de politiske beslutninger. Hvis Fuhr indgik kompromisaftaler, som blev gennemført, ville det være ok. Men det gør Fuhr ikke.
Anslået 10 mio. kr.

I alt anslåede omkostninger fra Fuhrs demokratiske ageren: 25 – 30 mio. kr. per år.

Det har konsekvenser at spørge, uden at bruge svarene til at lave forbedringsforslag, der kan gennemføres af Randers Kommune, så borgernes forhold forbedres.
Jan Sørensen, 14-02-2019 19:09:20

Man kunne håbe, at de fremførte synspu nkter nåede ud til så mange, at Kasper Fuhr og Bjarne Overmark ikke kunne blive genvalgt. De koster Randers, ikke bare økonomisk!
Morten Grosbøl, 14-02-2019 15:27:50


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Debat

Læserbrev: Lån er ikke opsparing!
Læserbrev: Lån er ikke opsparing!
Debat
Debat: Krig og kontanter
Debat: Krig og kontanter
Debat
Debat: Øl, CO2 og temperatur
Debat: Øl, CO2 og temperatur
Debat
Debat: Er almenvellet afhængig af fem P-pladser?
Debat: Er almenvellet afhængig af fem P-pladser?
Debat
Debat: Skat på livet suger livet ud af landet 
Debat: Skat på livet suger livet ud af landet 
Debat
Debat: SF vil forbyde bundtrawl helt
Debat: SF vil forbyde bundtrawl helt
Debat
Læserbrev: Trafik i Dronningborg
Læserbrev: Trafik i Dronningborg
Debat
Debat: Svarer-udvalget har vist en vej, men på et forældet grundlag
Debat: Svarer-udvalget har vist en vej, men på et forældet grundlag
Debat
Læserbrev: Ligestilling - eller udelukkelse?
Læserbrev: Ligestilling - eller udelukkelse?
Debat
Læserbrev: Jeg gentager - Nordic Waste har ansvaret
Læserbrev: Jeg gentager - Nordic Waste har ansvaret
Debat
Tilbudsaviser og magasiner m.m:
Regionale nyheder