Klik venligst
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Cykelby eller bilisternes by?

Torsdag 14. februar 2019 kl: 10:29

Cykelby eller bilisternes by?
Jens Peter Hansen, Asfergvej 13, 8981 Spentrup - Fmd. for Cyklistforbundet i Randers.
LÆSERBREV Af Jens Peter Hansen, Asfergvej 13, 8981 Spentrup - Fmd. for Cyklistforbundet i Randers.

Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti i Randers Byråd er enige om at fortsætte udviklingen af Randers som cykelby og cykelkommune, eftersom cykling er et vigtigt redskab både for en grøn og bæredygtig udvikling i kommunen og for borgernes sundhed.

Ovenstående er hentet fra Budgetaftalen 2019. Mener nævnte partier mon, hvad de skriver, eller er det underforstået, at cykling ikke er en ligeværdig transportform, og derfor til enhver tid må vige for hensynet til bilisterne?

Vi får syn for sagen, når Miljø- og teknikudvalget på mandag d. 18. februar behandler punktet Ændring af projekt under Randers Cykelby. Punktet drejer sig om at øge fremkommeligheden for cyklister langs Tørvebryggen og Havnegade.

Den rigtige løsning er naturligvis at betale hvad det koster at lave en sti underføring under Randersbro. Et hollandsk firma, der har ekspertisen, vil kunne lave en sådan underføring til en pris, der ikke er meget højere end de 11.5 mio. kommunen ender med at bruge på Skovbroen i Langå.

Skal fremkommeligheden sikres indenfor afsatte økonomiske midler, er den ligefremme løsning at erstatte jernbanesporet fra Randers Regnskov hen til Dronningekajen med en cykelsti - jernbanesporet er som bekendt nedlagt.

Men hov, det går jo ikke. Forvaltningen skriver i sagsfremstillingen, at det vil give en dårlig trafikafvikling for den øvrige trafik med store kødannelser til følge.

Det kan ikke bestrides. En cykelbane på tværs af Randersbro vil betyde, at svingende bilister på Tørvebryggen/Havnegade pænt må vente, indtil ligeudkørende cyklister har passeret - som det f.eks. foregår i det stærkt trafikerede Randersvej/Nordre Ringgade i Aarhus (hvor cykelandelen er steget år efter år).

Politikerne må nu prioritere: Vil man glæde bilisterne - det er der flest stemmer i - eller vil man gøre det lettere at benytte cyklen? Sidstnævnte er der flest kroner i - COWI har for Randers kommune tidligere beregnet, at et 2.5% fald i cykelandel alene i øgede sundhedsudgifter koster 17 mio. kr. I forhold til 2012 er cykelandelen faldet med 5 % dvs. ekstra 34 mio. i sundhedsudgifter.

Kære politikere: Det kræver ikke nogen doktorgrad i økonomi, mobilitet eller sundhed at erkende, at bedre forhold for cykling både vil spare kommunen penge og øge fremkommeligheden for bilister. Men det kræver politisk rygrad at stå ved de flotte ord fra Budgetforligsteksten.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Vi mangler en strammere konkurslovgivning
- Udsigten er blodrød
- Fuhrs politiske prioriteringer
- Cykelby eller bilisternes by?
- Hvad skal vi gøre for at forebygge skolevægring?
- Politik handler om prioriteringer
- Forsøg eller eksperiment?
- En fri Gudenå leverer fisk hvis den får lov
- 'Hun har jo ikke noget tøj på'
- Vorup FB ser lyst på fremtiden
- Åbne veje i Vorup
- Kriminelle udlændinge skal udvises

Kommentarer til artiklen:
Doktorgrad i økonomi?
Det må ihvertfald siges ikke at være Venstre`s stærke side med de fadæser de lagde på bordet indtil for 1 år siden. Så dit evindelige snakken om "grøn" energi, cykelstier og vindmøller er folk gennemgående trætte af at høre om så længe der ikke er styr på Hal4, skolernes manglende 32 mill. som I lovede dem, Byen til vandet og højhuse overalt etc.
Hans Jørgensen
Genvejen
Randers
15-02-2019 11:03:06


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk