Annonce
Del på Facebook   Print siden

Politik handler om prioriteringer

Onsdag 13. februar 2019 kl. 10:54

Politik handler om prioriteringer
Kasper Fuhr Christensen, Vestervold 17, Randers - medlem af Randers Byråd for Velfærdslisten.
LÆSERBREV Af Kasper Fuhr Christensen, Vestervold 17, Randers - medlem af Randers Byråd for Velfærdslisten.

Socialdemokratiet har svært ved at forklare, hvorfor de skærer så meget ned på de ældre. Det er måske grunden til, at Fatma Cetinkaya (S) og byrådsmedlem Liselotte Frier (S) i et læserbrev (RANDERSiDAG.dk, 6. februar 2019) forfalder til usaglige personangreb. Det er ærgerligt. Både de ældre og de medarbejdere, der drager omsorg for dem, fortjener en saglig og ærlig debat.

I læserbrevet fremfører Fatma Cetinkaya og Liselotte Frier, at jeg skulle lide af den vrangforestilling, at jeg skulle være den eneste i byrådet, der bekymrer mig om kommunens ældre.

Som det vil fremgå af det følgende er det noget værre sludder, og det er svært ikke at få den tanke, at det usaglige personangreb er en afledningsmanøvre.

Lad mig til at starte med slå fast, at jeg overbevist om, at Fatma og Liselotte har de bedste intentioner. Problemet er bare, at der ikke er den fjerneste forbindelse mellem de fine intentioner og den førte politik.

Lad mig komme med et eksempel: Fatma og Liselotte anfører, at det skulle være forkert, når jeg gør borgerne i Randers opmærksomme på, at der er stor risiko for, at ældreboligplanen vil bringe nye plejehjemslukninger i spil.

Her lader de socialdemokratiske byrødder imidlertid til at have glemt, at det byrådsflertal, som de selv er en del af, har bestemt, at den kommende plan for kommunens ældreboliger skal indbringe en besparelse på mindst 12,5 millioner kroner over de næste fire år. Jeg bliver derfor nødt til at spørge Fatma og Liselotte, hvordan de dog forestiller sig, at et så stort beløb skulle kunne spares, medmindre der kommer plejehjemslukninger på bordet?

Ifølge Fatma og Liselotte er det ikke byrådsflertallet, der bærer ansvaret for de nedskæringer, de selv beslutter, men politikerne i Folketinget.

Hertil må man spørge: Er det Folketinget, der pålægger Randers Byråd at lægge 90 millioner kroner ned i en cigarkasse med påskriften “Byen til vandet”?

Er det Folketinget, der vrider armen rundt på byrådet og tvinger de lokale folkevalgte til at skrue op for støtten til Randers Regnskov med en million kroner om året?

Var det Folketinget, der bestemte, at Randers Kommune skulle spilde fem millioner kroner på selvlysende grønne dyr i Hospitalsgade?

Nej. Det er alt sammen noget, et flertal i Randers Byråd har bestemt. Dermed har det samme flertal også besluttet, at de penge ikke skulle gå til at sikre ordentlige forhold for de ældre og de medarbejdere, der drager omsorg for dem.

Politik handler om prioriteringer. Her må man ud fra de objektive tal konstatere, at byrådsflertallet, herunder Socialdemokratiet og Fatma og Liselotte, hellere vil prioritere alt muligt andet end kommunens ældre. Desværre!

Jeg bilder mig som sagt ikke ind, at Fatma Cetinkaya og Liselotte Frier har onde hensigter eller ikke bryder sig om ældre. De har sikkert de bedste intentioner. Men vejen til et ulideligt varmt sted er som bekendt brolagt med gode intentioner. Uagtet de gode intentioner er virkeligheden nemlig den, at de to socialdemokrater ved i byrådssalen at stemme for massive nedskæringer på ældre har været med til at gøre hverdagen ringere og sværere for kommunens ældre.

Alt i alt løber de nedskæringer på ældre, som Fatma Cetinkaya og Liselotte Frier Pedersen bare i denne byrådsperiode har været med til at beslutte, op i 134 millioner kroner over de næste fire år.

Så kære Fatma og Liselotte, jeg er sikker på, at I har de bedste intentioner. Jeg begriber bare ikke, hvorfor de gode intentioner så ikke omsættes til handling.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.



Kommentarer til artiklen:
Kasper du har ret.
Der mangler ikke penge i kommunerne i Danmark. De har ca. 240 milliarder at gøre godt med.
Der mangler i den grad folk der kan og vil bruge dem fornuftigt.
Ikke folk der er låst fast i deres tanker om politiske bogstaver og farver, med folk der vil de borgere der har stemt dem ind det bedste.
Alle burde kunne arbejde sammen istedet for at arbejde imod hinanden

Folketingskandidat Lars Axel Nielsen
Nye Borgerlige (D)
Randers
Lars Axel Nielsen, 13-02-2019 11:32:20


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Debat

Debat: Reformen på professionsuddannelserne lader vente på sig
Debat: Reformen på professionsuddannelserne lader vente på sig
Debat
Læserbrev: Hvorfor har vi en kulturpolitik i Danmark, hvor københavnske museer åbenbart er bedre end de østjyske?
Læserbrev: Hvorfor har vi en kulturpolitik i Danmark, hvor københavnske museer åbenbart er bedre end de østjyske?
Debat
Læserbrev: Våben som stueren investering
Læserbrev: Våben som stueren investering
Debat
Læserbrev: Lån er ikke opsparing!
Læserbrev: Lån er ikke opsparing!
Debat
Debat: Krig og kontanter
Debat: Krig og kontanter
Debat
Debat: Øl, CO2 og temperatur
Debat: Øl, CO2 og temperatur
Debat
Debat: Er almenvellet afhængig af fem P-pladser?
Debat: Er almenvellet afhængig af fem P-pladser?
Debat
Debat: Skat på livet suger livet ud af landet 
Debat: Skat på livet suger livet ud af landet 
Debat
Debat: SF vil forbyde bundtrawl helt
Debat: SF vil forbyde bundtrawl helt
Debat
Læserbrev: Trafik i Dronningborg
Læserbrev: Trafik i Dronningborg
Debat
Tilbudsaviser og magasiner m.m:
Regionale nyheder