Klik venligst
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Crossfit for de yngste

Tirsdag 12. februar 2019 kl: 10:57

Crossfit for de yngste
Efter en hinketur over vægtene slår børnene sten-saks-papir om hvem, der skal tage 5 armbøjninger.
Du forbinder måske crossfit med stærke mænd og kvinder, som løfter tunge kettlebells og vender store traktordæk. Nu er trenden nået til de mindste.

Børnene fra Børnehuset Viborgvej svingede sig i reb, lavede burpees og squats, og de uddelte high-fives til den helt store guldmedalje. Onsdag den 7. februar var de på besøg hos Cross Kompagniet i det nordlige Randers for at prøve kræfter med den populære træningsform. Det gik ikke stille for sig.

"Nøglebegreberne i børnecrossfit er ikke styrketræning, men bevægelsesglæde, kreativitet og leg. Legen er det centrale, og det pædagogiske mål er, at børnene udforsker og eksperimenterer med forskellige måder at bruge kroppen på gennem leg. Legen er omdrejningspunktet for børn, og børn lærer gennem leg. Så er det ligemeget, om det er Lego eller om at bruge sin egen krop" , fortæller Lotte Hillgaard Hansen, der er pædagog i Børnehuset Viborgvej.
Crossfit for alle

Crossfitinstruktøren Christian Lau stod for dagens træning, og han har helt klare ideer om, hvordan man tilrettelægger crossfitøvelser til de mindste.

"Den største forskel er belastning. Vi spænder ikke store kilo på børn. Det er egentlig bare leg, og de vil ikke blive udsat for bevægelser, de ikke kender fra legepladsen eller en gymnastiktime", siger Christian Lau, som til dagligt instruerer medlemmerne i crossfitklubben. Herfra har han erfaring med at instruere børn, når der er familietræning.

Pædagog Lotte Hillgaard Hansen ser også positive ting i at lade børnene prøve kræfter med nogle anderledes aktiviteter:

Børnehuset Viborgvej slipper børnene løs i crossfitlokalet for at tage del i den kommende landsdækkende visionsaftale 'Bevæg dig for livet'. Aftalen har som mål at få Danmark op på førstepladsen som den mest aktive nation i verden i 2025.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Frø pop up i Kulturhuset
- Lær at pode de gamle sorter
- 75 år med soroptimister i Randers
- Derfor gnistrer det på jernbanen i Randers
- Masser af mennesker, men færre stande på messen
- Narkosigtelser til to bilister
- Kristendemokraterne på messe med det gode liv
- Mød SF på Randers Messen
- Nordbybørn indviede Naturbussen
- Velfærdslisten vil redde Mødrehjælpen
- Intet kørekort = ingen bil
- Mød Michael Aastrup Jensen på Randers Messen

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk