Klik venligst
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Da blodet flød i Kolind Sund

Søndag 10. februar 2019 kl: 11:23

Da blodet flød i Kolind Sund
Da Kolindsund i slutningen af 1800-tallet blev tørlagt og engarealerne pløjet, dukkede der sværd, økser og spyd frem af jorden.
Det kan være svært at forestille sig det en smuk forårsdag på Djursland, men i middelalderen var der blodige søslag lige midt på det nu drænede Kolind Sund på Djursland.

Det er Randers Folkeuniversitet og Foreningen Randersegnens Amatørarkæologer der inviterer alle interesserede til en spændende beretning ved arkæolog Thomas Poulsen fra Museum Østjylland.

Vi kender ikke til søslagene i detaljer, men fagfolk fra arkæologiens og historiens verden ved dog, at jyderne i to omgange tabte til stærkere norske flådestyrker dengang, da Kolind Sund vitterlig var et sund i tidlig middelalder.

Da Kolindsund i slutningen af 1800-tallet blev tørlagt og engarealerne pløjet, dukkede der sværd, økser og spyd frem af jorden. Mange af våbnene stammede fra begyndelsen af middelalderen og er formodentlig havnet i sundet efter, der blev udkæmpet voldsomme søslag der.

* Foredraget finder sted torsdag 21. februar kl. 19.00 i samlingssalen på Ældrecenter Thors Bakke, Møllegade 4, Randers. Tilmelding er nødvendig til Birthe Thorsen på btho48@outlook.com eller tlf.: 26 14 27 48. Entre opkræves.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Kig nærmere på tørklædemode og ligestilling
- Tre fortællinger om Randers
- Tid til Korby Randers
- Huss en tur i Turbinen
- Kulturhuset fester og hylder fællesskabet
- Filmfestival rammer Randers
- Ny sæson med cykelsmeden og kunsthistorikeren
- Græd ikke over spildt maling
- Da blodet flød i Kolind Sund
- Thørholm på Cafe von Hatten
- HP Lange & Band live
- Mimbo Jimbo laver kunst i Kulturhuset

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk