Klik venligst
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

100 år gammel opstemning uden samfundsværdi i dag

Torsdag 7. februar 2019 kl: 07:18

100 år gammel opstemning uden samfundsværdi i dag
Kaj B. Olesen, Kompagnivej 12, 8930 Randers NØ.
LÆSERBREV Af Kaj B. Olesen, Kompagnivej 12, 8930 Randers NØ.

Der er succesfulde genopretninger i Danmark, vandløb og enkelte tørlagte søer er delvis tilbagelagt så naturen er genskabt til eller på vej til omkostningsfri områder. I Gudenå, Danmarks største vandløb, er den sidste totalspærring - Tangeværket - i alle 100 år et ”helligt” område på 12-14 km af Gudenå.

Staten har besluttet at lokale vandløbsmyndighed, 14-16 km af Gudenå, Viborg Kommune, i dialog med øvrige kommuner, skal finde passageløsning.

Viborg Kommunes forslag kommer i nov. 2018, borgmester Ulrik Wilbek(V) oplyses går solo om kort stryg sendt til staten, på trods af vandrammedirektiv og imod egen forvaltnings anbefaling. To dage senere kommer miljøminister Jakob Elleman-Jensen (V) til området, og Tange Sø præsenteres for forslag af søformand og byrådsmedlem i Silkeborg Kommune Jarl Gorridsen (V).

Efterfølgende opfordrer miljøminister Jakob Elleman-Jensen (V) Viborgs borgmester Ulrik Wilbek (V) til dialog med Randers' borgmester Torben Hansen (S), Favrskov Niels Borring (V) og Silkeborg kommunes, Sten Vindum (V). De opnår ikke enighed. Randers Kommune og Favrskov Kommune er imod.

K. Phil Lorentsen MF (V), Ans, taler vandmagasin og nærområde op, der menes så unikt det er nødvendig med Gudenåens vand gennem vandmagasin, intet nævnt om fri passage, natur og arters tab i 100 år.

Der erkendes ikke nu tid og udvikling, hvor mange enkeltpersoner og organisationer i mange år har talt for fri passage for alle arter, også vandrefisk. Der tilbydes nu kort stryg. Alle uden effekt.

Den biologisk rette løsning til fri passage er at sænke vandspejl til å-forløb, genskabe ådal og nok billigste løsning. Eller nyt forløb, der fører til tabte gydepladser. Det interessante er, om politikken til fordel for symbiosen, ejer og lokalforening vil finde løsning til kort stryg.

I Norge er man langt med genopretning, selv om de ikke er medlem af EU, men følger EØS.

Troværdighed og Danmarks omdømme er i spil, skal Danmark fremstå som dårlige naturforvaltere.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Vi mangler en strammere konkurslovgivning
- Udsigten er blodrød
- Fuhrs politiske prioriteringer
- Cykelby eller bilisternes by?
- Hvad skal vi gøre for at forebygge skolevægring?
- Politik handler om prioriteringer
- Forsøg eller eksperiment?
- En fri Gudenå leverer fisk hvis den får lov
- 'Hun har jo ikke noget tøj på'
- Vorup FB ser lyst på fremtiden
- Åbne veje i Vorup
- Kriminelle udlændinge skal udvises

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk