Klik venligst
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Elever springer ud som juniorledere

Tirsdag 5. februar 2019 kl: 10:56

Borgmester Torben Hansen uddelte diplomer tii Dennis Haslund, Tobias Quist Frandsen og Simon Stegaard Nielsen fra 9.X på Rismølleskolen.
Borgmester Torben Hansen uddelte diplomer tii Dennis Haslund, Tobias Quist Frandsen og Simon Stegaard Nielsen fra 9.X på Rismølleskolen.

Elever springer ud som juniorledere
Borgmester Torben Hansen (S).
For andet år i træk udbyder Fodboldlinjen Randers en juniorlederuddannelse. Det sker med en firdobling i elevantallet. I dag er de første elever til eksamen. I april har 48 elever titlen som juniorleder.

"Jeg vil gerne ønske et stort tillykke til alle de nye juniorledere. Det er både flot og sejt, at så mange elever har taget udfordringen op og valgt at uddanne sig til juniorledere. Det er vigtigt, at vi her i Randers har nogle unge, der interesserer sig for sport, og som samtidig har lyst til at engagere sig i det lokale foreningsliv. Jeg glæder mig meget til at fejre alle 48 elever til foråret," siger Torben Hansen, borgmester i Randers Kommune.

Fodboldlinjen Randers, som er den største af sin slags i Danmark, er samtidig også den eneste i landet, der uddanner juniorledere. Det er andet år i træk, at eleverne har mulighed for at uddanne sig til juniorledere, imens de går på fodboldlinjen. I år elevantallet på uddannelsesforløbet firedoblet.

"Jeg er vild med fodbold, og jeg har spillet det siden jeg var syv-otte år. Derfor har det været virkelig spændene at lære, hvordan man bygger en klub op fra starten. Jeg har både lært om, hvordan man lægger et budget, laver et logo og udvikler den rigtige taktik. Det har været helt vildt brugbart. Det jeg har lært, kan jeg bruge, hvis jeg gerne vil være træner i en lokal klub," fortæller Dennis Haslund fra 9.X på Rismølleskolen i Randers, som efter sommerferien håber at starte på Tradium, Handelsgymnasiet.

På juniorlederuddannelsen lærer eleverne at bygge deres egen fodboldklub fra bunden. Til eksamen skal de præsentere deres fodboldklub og forsvare projektet.

Uddannelsesforløbet er et samarbejde mellem Tradium, Handelsgymnasiet, Randers Ungdomsskole og folkeskolerne i Randers.

Sammen med elever fra 3.g tager gymnasielærere fra Tradium ud og underviser eleverne på juniorlederuddannelsen i fag som afsætning og virksomhedsøkonomi, så de bliver rustet til at bygge deres egen fodboldklub ud fra en virksomhedstankegang. På den måde får eleverne også et indblik i de faglige områder og niveauer på HHX.

"Eleverne på juniorlederuddannelsen er utrolig stolte over at være med på uddannelsesforløbet. Og de synes, det er ekstremt fedt, når jeg har mine egne elever med ude og undervise dem. Det giver dem også et rigtig godt indblik i, hvad det vil sige at gå på gymnasiet. Vi underviser dem både i markedsføring, målgrupper, økonomi, strategi og en masse andet, som de også vil skulle bruge, hvis de vælger at læse videre hos os efter folkeskolen," siger Jesper Møgelvang, underviser på fodboldlinjen og lektor på Tradium, Handelsgymnasiet.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Frø pop up i Kulturhuset
- Lær at pode de gamle sorter
- 75 år med soroptimister i Randers
- Derfor gnistrer det på jernbanen i Randers
- Masser af mennesker, men færre stande på messen
- Narkosigtelser til to bilister
- Kristendemokraterne på messe med det gode liv
- Mød SF på Randers Messen
- Nordbybørn indviede Naturbussen
- Velfærdslisten vil redde Mødrehjælpen
- Intet kørekort = ingen bil
- Mød Michael Aastrup Jensen på Randers Messen

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk