Klik venligst
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Nedslidt og så folkepension?

Tirsdag 5. februar 2019 kl: 07:45

Nedslidt og så folkepension?
Simon Ødegaard Simonsen, Vester Boulevard 17, 8920 Randers NV - folketingskandidat (V), Randers N, Østjyllands Storkreds.
LÆSERBREV Af Simon Ødegaard Simonsen, Vester Boulevard 17, 8920 Randers NV - folketingskandidat (V), Randers N, Østjyllands Storkreds.

Ingen tvivl om, at hvis man er nedslidt og har permanent ondt, så skal man ikke gå på arbejde. I stedet skal man naturligvis løftes ud af arbejdsmarkedet - derom ingen tvivl.

Men hvem vil stille sig tilfreds med folkepension, når der allerede er ordninger for seniorførtidspension, flexjob og mange andre muligheder på vej væk fra arbejdslivet? Ordninger, som kompenserer syge og nedslidte på et langt højere lønniveau end folkepensionen.

Mette Frederiksens løse formuleringer synes uklare, og det er da også noget svært at hitte rede i, hvad hun egentligt mener. Hvis hun virkelig mener, at syge bare skal parkeres på folkepension, er det at kaste alle de gode aftaler på arbejdsmarkedet overbord.

Vel benyttes seniorpensionsordningen åbenbart mindre, end der var lagt op til. Det bør naturligvis undersøges hvorfor, tilrettes og gøres bedre. I hvert fald viser tallene, at op mod 90% af de, der faktisk søger, også får bevilget ordningen.

Ud fra de eksempler på nedslidte borgere, som har været vist på bl.a. TV, er det klart, at en god seniorpensionsordning kan gøres bedre og udbredes mere.

Flex job ordningen benyttes derimod rigtig meget i dag, dels fordi mange egentligt gerne vil bevare en delvis tilknytning til arbejdsmarkedet, dels fordi mange ældre er i bedre fysisk form end tidligere.

Ja, tro det eller ej, men mange friske og rørige seniorer kan faktisk godt lide at gå på arbejde, gerne på reduceret tid i flexjob, skånejob og lignende ikke tunge jobs.

Samvær med kolleger, at holde sig i gang, spiller nok også væsentligt ind.
Folkepensionist, det kan vi jo altid blive!

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Vi mangler en strammere konkurslovgivning
- Udsigten er blodrød
- Fuhrs politiske prioriteringer
- Cykelby eller bilisternes by?
- Hvad skal vi gøre for at forebygge skolevægring?
- Politik handler om prioriteringer
- Forsøg eller eksperiment?
- En fri Gudenå leverer fisk hvis den får lov
- 'Hun har jo ikke noget tøj på'
- Vorup FB ser lyst på fremtiden
- Åbne veje i Vorup
- Kriminelle udlændinge skal udvises

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk