Klik venligst
Klik venligst-Klik venligst

Det gør ondt derude i Borup

Søndag 3. februar 2019 kl: 09:24

Det gør ondt derude i Borup
Mogens Nyholm, Aalborggade 20, 8940 Randers SV - medlem af Randers Byråd for Radikale Venstre.
LÆSERBREV Af Mogens Nyholm, Aalborggade 20, 8940 Randers SV - medlem af Randers Byråd for Radikale Venstre.

Onsdag den 30. januar havde forældre til specialskole- og specialklasseelever indkaldt til et velbesøgt møde ude i Borup – de ville gerne have vi byrådspolitikere i tale.

Det var både rørende og rystende historier, forældrene kunne fortælle. Om forældrenes hårde kampe for at give børnene et godt liv, om børns tvangstanker, selvmordstanker og den kæmpe sårbarhed, mange af disse børn dagligt kæmper med. Hvor blot en lille ændring kan vælte hele læsset.

Lige nu er der stor uro i ovennævnte forældrekreds, fordi Venstre-Socialdemokraterne, som følge af budgetbesparelser, billedligt talt vil flytte rundt på disse meget sårbare børn, som er de brikker i et ludospil.

På Borup-mødet blev der i forældrekredsen antydet, at der er en lige linje mellem den nye skolestruktur og tingenes tilstand for specialskoleeleverne.

Jeg bemærkede også, at nogle forældre antydede, at det stille og roligt er gået tilbage for specialskolerne og deres børn, siden kommunerne overtog ansvaret fra de nu nedlagte amter. Udviklingen går nemlig i retning af, at man nu ”blander” de ekstrem sårbare børn, så børn med meget forskellige behov i højere grad er i samme tilbud. En uheldig udvikling for specialskole- og specialklassebørnene, der forstærkes med de besparelsesplaner, Venstre-Socialdemokraterne aktuelt har på tegnebrættet.

Radikale Venstre håber, Venstre-Socialdemokraterne, som gerne kalder sig de ansvarlige budgetpartier, tænker sig godt om, og lytter til eksperterne på området: Forældrene! Tag disse besparelser af bordet– for som forældrene på bedste vis forklarede derude i Borup: Ved en fastholdelse af besparelserne vil den økonomiske og menneskelige regning blive mangefold større.

Mens jeg sad i Firkløverens lokaler derude i Borup, tænkte jeg på diskussionen om regionernes eventuelle nedlæggelse. Der er vist gode grunde til at fremtidssikre regionerne, ja, give dem mere ansvar og styrke. F.eks. at de får ansvaret for de nogle af de handikappede og specialskoleeleverne. I parentes bemærket vil det vel også være dele af natur- og miljøområdet, der vil blive håndteret bedre, om regionerne tog over i stedet for kommunerne (nogle af de områder amterne varetog).

Specialisering er nødvendig i ny og næ, og tilstrækkelig specialisering kræver større volumen end det, kommunerne kan præstere på en række områder.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Vi mangler en strammere konkurslovgivning
- Udsigten er blodrød
- Fuhrs politiske prioriteringer
- Cykelby eller bilisternes by?
- Hvad skal vi gøre for at forebygge skolevægring?
- Politik handler om prioriteringer
- Forsøg eller eksperiment?
- En fri Gudenå leverer fisk hvis den får lov
- 'Hun har jo ikke noget tøj på'
- Vorup FB ser lyst på fremtiden
- Åbne veje i Vorup
- Kriminelle udlændinge skal udvises

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk