Klik venligst
Klik venligst-Klik venligst

Malte Larsen tilbage i Folketinget

Mandag 14. januar 2019 kl: 15:56

Malte Larsen tilbage i Folketinget
Malte Larsen.
Socialdemokraten fra Randers kender allerede arbejdsgangene på Christiansborg, og han vil udnytte tiden frem mod det kommende valg til at tage fat i lokale mærkesager. Læs hans politik her.

50-årige Malte Larsen er tirsdag tilbage som medlem af Folketinget. Han overtager pladsen i den socialdemokratiske gruppe efter Maja Panduro, der er går på barselsorlov.

Ved det seneste valg til Folketinget var Malte Larsen på nippet til at blive valgt direkte ind. Han endte med at få pladsen som førstesuppleant i Østjylland, og han har siden vikarieret på Christiansborg i flere omgange – sammenlagt næsten to år.

”Så jeg kender arbejdsforholdene rigtig godt, og jeg glæder mig meget over muligheden for at tage fat i nogle af de problemer, vi skal have løst. Ikke mindst lokalt her i Randers og Østjylland”, siger Malte Larsen.

Flere penge til Randers Kommune
Han har især øje på den økonomiske ulighed, der rammer kommuner som Randers. Der er stærkt brug for den udligningsreform, som regeringen har droppet at gøre noget ved.

”Randers Kommune mister mange mio. kroner hvert år på grund af en uretfærdig udligning. Det er penge, som vi kunne bruge på den nære velfærd som folkeskoler og ældrepleje”, siger Malte Larsen.

”Såvel den geografiske som den sociale ulighed er vokset i de senere år. Det skal vi have stoppet - jeg skal være med til at skabe bedre udviklingsmuligheder for befolkningen i vores del af Danmark”, tilføjer han.

Mere sygehus – mindre motorvejslarm
Malte Larsen nævner mulighederne for udvikling af Regionshospitalet Randers som en anden af mærkesagerne. Sygehusene styres af regionerne, men rammerne fastlægges på Christiansborg. Og hvis det lokale sygehus skal have de bedste muligheder fremover, så er det vigtigt at bevare regionerne.

”Vi er simpelt hen nødt til at holde fast i de folkevalgte regionspolitikere. Ellers bliver sundhedsvæsenet styret af bureaukrater fra København, og det kan vi ikke være tjent med. Vi har brug for lokal indsigt, så vi kan udvikle vores sygehus endnu mere”, siger Malte Larsen.

Som et tredje indsatsområde fremhæver han den lokale del af motorvej E45. Motorvejen er på mange måder en livsnerve i samfundet, og der er brug for mere plads – og samtidig mindre støj.

”Vi skal have en udvidelse af E45 på plads, men det skal ikke ske på bekostning af beboerne langs motorvejen. Tværtimod – de har levet med alt for megen støj i mange år, så der skal findes penge til støjsikring”, fastslår Malte Larsen.

Folketingspolitiker med bred erfaring
På Christiansborg kommer han med sine mere end 30 år på arbejdsmarkedet til at hæve gennemsnittet for erhvervserfaring betragteligt. Han er uddannet landmand, sygehusportør og lærer, så Malte Larsen er måske det fagligt mest alsidige folketingsmedlem i Danmark.

Med til alsidigheden hører også et udpræget praktisk håndelag. I 2018 lagde han således selv nyt tag på familiens hus på Vester Boulevard i Randers, hvor han tidligere selv har opført en tilbygning.

Malte Larsen kunne fejre sin 50-årsfødselsdag i december. Han er som nævnt bosiddende i Randers og gift med Lise-Lotte, som han har fem børn sammen med. I alt er Malte Larsen far til seks børn og farfar til et, -snart to børnebørn.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Ikke mere Bilka for dem
- Linedanceguld i Berlin
- Ministeren understregede Randers' betydning
- Østervang har en særlig skolepatrulje
- Tre hold udvalgt til konkurrence om Byen til Vandet
- Kvinde død i brand i Randers
- Skal stiendiet blive dit?
- Person fundet i fjorden identificeret
- Kvinde skyggede spritbilist
- Rekorddeltagelse i skakmesterskab
- 14-årig pige efterlyses
- Randers genopliver fastelavnsbåden

Kommentarer til artiklen:
Pressemeddelelse?
Indsendt af hvem?

Hvor længe skal vi blive ved med at se anonyme pressemeddelelser i RandersIdag?

Det er direkte pinligt, at RandersIdag ikke tydeligt angiver ophavet til deres "artikler".

Hvis der er tale om redigerede pressemeddelser bør dette også være tydeligt angivet, så vi som læsere kan være sikre på hvad RandersIdag redaktionen står bag og hvad indlæggets afsender er ansvarlig for.
Kalle Nielsen
Scandiagade 14
Randers
16-01-2019 15:27:25


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
-
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk