Klik venligst
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Højere fremmøde blandt skoleelever

Fredag 11. januar 2019 kl: 08:04

Højere fremmøde blandt skoleelever
Henrik Johansen, skolechef i Randers Kommune - det gør mig glad.
Målrettet indsatser betaler sig. Det har de erfaret på Nørrevangsskolen i Randers. Her har de arbejdet målrettet med at nedbringe elevernes fravær, og det har skabt positive resultater.

I Randers Kommune er der stort fokus på at skabe et højt fremmøde blandt skoleeleverne. På Nørrevangsskolen har de siden august 2017 haft en målrettet indsats mod skolens 9. klasser. Det har resulteret i et positivt fald i elevfraværet.

Fra skoleåret 2016/2017 til skoleåret 2017/18 er elevfraværet faldet med 2,2% på Nørrevangsskolen.

"Fra fravær til fremmøde" hedder det projekt, som har sat gang i den positive udvikling på blandt andet Nørrevangsskolen. Projektet, som begyndte i juni 2017, er en del af den boligsociale helhedsplan i Nordbyen og foregår i et samarbejde mellem Bysekretariatet og Randers Kommune.

"Det gør mig glad at se, at fraværsindsatserne på Nørrevangsskolen gør en forskel. Det viser, at vi har fat i noget, og at vi er i gang med en positiv udvikling. Vi ved, at højt fremmøde har stor betydning for elevers trivsel og læring. Fravær kan være symptom på noget andet, og derfor er det vigtigt, at vi har fokus på det, så vi kan sætte tidligt ind og hjælpe, hvis vi opdager, at en elev begynder at have forhøjet fravær," siger Henrik Johansen, skolechef i Randers Kommune.

Alle skolerne i Randers Kommune har siden skoleåret 2016/2017 arbejdet med at nedbringe elevfraværet.

Samlet set har skolerne i Randers oplevet et fald i elevfraværet, og dermed har de undgået den negative stigning, der ses på landsplan.

I gennemsnit kommer eleverne i Randers Kommune næsten en dag mere i skole end eleverne på landsplan.

Tæt opfølgning og dialog
Projekt "Fra fravær til fremmøde" er et initiativ, der indeholder en række faste procedurer for håndtering af elevernes fravær. Blandt andet skal forældrene ringe ind til en fraværstelefon, hvis deres barn har akut fravær eller sygdom.

"Hver morgen tager vi imod eleverne, og hvis der er nogle elever, der ikke dukker op, så ringer vi til deres forældre. På den måde opretholder vi en positiv dialog med forældre og elever, så vi ved, hvis der er nogen, vi skal være særligt opmærksomme på eller som har behov for hjælp. Som udgangspunkt er vores erfaring, at både børn og forældre oplever det som en omsorg, at vi følger dem så nøje," fortæller AKT-pædagog på Nørrevangsskolen Kathrine Schmücker.

Maiken Hougaard er fremskudt socialrådgiver i Randers Kommune og sammen med Kathrine Smücker er hun en del af det team, der er med til at facilitere fraværsindsatserne på skolerne.

"Indsatsen skal i høj grad også ses som en præventiv indsats. Formålet med indsatsen er selvfølgelig at nedbringe fraværet, men det handler også om at hjælpe de enkelte elever med det, der er årsag til deres fravær. Helt grundlæggende kan vi sige, at det virker at have fokus på fravær. Alene det, at vi har så tæt en opfølgning gør, at både forældre og elever mærker, at det er noget, der betyder noget" siger Maiken Hougaard.

"Fra fravær til fremmøde" begyndte i august 2017 på tre af kommunens skoler og kører i fire år. Foruden projektet på tre af skolerne, arbejder kommunens øvrige skoler også med forskellige indsatser, der er målrettet på at sikre højt fremmøde.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Tre hold udvalgt til konkurrence om Byen til Vandet
- Kvinde død i brand i Randers
- Skal stiendiet blive dit?
- Person fundet i fjorden identificeret
- Kvinde skyggede spritbilist
- Rekorddeltagelse i skakmesterskab
- 14-årig pige efterlyses
- Randers genopliver fastelavnsbåden
- Drikkevand i byrådet
- De havde ikke kørekort
- Vi må vi stå sammen om mere infrastruktur til Randers
- Nu åbnes naturperle i Læsten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
-
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk