Klik venligst
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Spørgsmål og aktindsigt koster

Fredag 11. januar 2019 kl: 07:49

Spørgsmål og aktindsigt koster
Arne Erikslev, Toldbodgade 21, Randers NØ.
LÆSERBREV Af Arne Erikslev, Toldbodgade 21, Randers NØ.

Godt, at Christian Brøns og Louise Høeg (V) har fået fremskaffet tal på politiske spørgsmål til Randers Kommune i antal og anslået, hvad det koster, som er blevet videregivet i medierne under ”Spørgsmål står i kø som aldrig før”.

Det drejer sig om stigningstakter i antal fra 2015 – 2018 på 26, 54 og 32 pct., og vurderet i 2018 til at koste cirka to millioner kroner. Af antal spørgsmål tegner de to enlige fra henholdsvis Velfærdslisten og Beboerlisten sig for 71,87 procent.

Hvis man skal anlægge Kasper Fuhr Christensens (VL) økonomiske termologi i forbindelse med leje og driftstilskud (ikke anlæg) til den selvejende institutions byggeri bag hal 4, så vil det betyde, at den årlige udgift til besvarelse af spørgsmål for 2018, cirka 1 ½ millioner kroner om året - for de to listers vedkommende - ganget med 30 år, altså en udgift på 45 millioner kroner, som en direkte driftsudgift i kommunens budget.

Der er her ikke taget i betragtning, at stigningstakten eventuelt vil fortsætte, ligesom besvarelse af aktindsigter formentlig ikke er medregnet, som ikke alle giver anledning til spørgsmål (spredehaglsprincippet).

Lejeudgifter til Arena Randers og andre haller i kommunen har stor betydning for sundhed, antal personer, der dyrker sport, turisme og meromsætning i byens butikker.

Det har således intet med prestigeprojekter at gøre, som Kasper Fuhr ynder at betegne kommunens lejeudgifter med i sit slogan: ”Velfærd fremfor prestigeprojekter”.

Jeg havde i december 2018 et indlæg ”Opgør med nulfejlkulturen”, som faktisk her bliver yderligere bekræftet at være et stort problem i Randers kommune og, som kan skabe et uholdbart arbejdsmiljø og i værste fald sygefravær apropos den igangværende fokus på sygefravær i det offentlige jf. Danmarks Statistik og Finansministeriet.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Danmark er danskernes land
- Besparelser rammer folkeskolebørnene
- Socialdemokratisk plattenslageri om pension
- Problematik til hjørne
- Tanker om det politiske klima
- Fingeren ud, borgmester!
- Bedre hjælp til de syge og ledige
- Mindre trængsel på E45 med bedre offentlig transport
- Randers igen Sorteper
- Det er populisme og hykleri
- Det handler om Danmarks sikkerhed
- Flere penge til vores børn

Kommentarer til artiklen:
@Arne Eriksle
Jeg er som borger i kommunen rigtig glad for at de 2 lister sørger for at byrådsbeslutningerne bliver belyst. Særligt de store og omfattende beslutninger som f.eks. Water & Wellness, Hal4 og Skolestrukturen. De 3 projekter har store økonomiske konsekvenser for borgerne i Randers kommune, og det virker ærlig talt som om de er truffet uden en ordentlig foranalyse, der belyser om det er den rigtige beslutning man er igang med at træffe.Fortsæt gerne med at spørge så vi kan få beslutningerne belyst.
Peter Andersen
Nordbyen
Randers
13-01-2019 12:52:28

Bekymrende
Der er da ingen, der har betvivlet tallene fra kommunen.

Det er måden, du bruger dem på, der er dybt useriøs Arne Erikslev .

Vil du begrænse borgernes ret til at spørge eller er du bare ude i en “sviner” af politiske modstandere.
Michael Povlsen
Damgårdsvej
8500 Grenå
12-01-2019 06:23:58

Det er ikke rart at få fakta på bordet
Så stilles der spørgsmål til oplyste tal fra forvaltningen og tidligere beregningsmetoder fra Kasper Fuhr (VL).
Alle andre kommentarer er irrelevante.
Er tallene fra kommunen for antal spørgsmål og udgifter for 2018 kortektr?
Hvis ikke ønskes dokumentation herfor.
Er beregnongsmetoden fra Kasper Fuhr i forhold til leje/driftstilskud til hal 4 til en prestigeudgift ikke været i pressen adskillige gange?
Er basistallene til hans beregning til hans 30 årige udgifter ikke oplyst fra kommunen?
Hvis ikke ønskes dokumentation herfor.
Arne Erikslev
Toldbodgade 21
8930 Randers NØ
11-01-2019 21:43:14

Tal Randers op
Er det ikke det Arne E ynder at skrive, dette læserbrev siger intet andet en at tale Randers ned.
Det er intet positivt i det du skriver A E.

Burde du istedet ikke konsetrere dig, om hvordan penge til fremtidens byggeri og nutidens byggerier skal finansieres uden at skatteborgernes dyrebare penge bliver opbrugt på prestigeprojekter.

Desuden er det godt at der bliver holdt et godt øje med hvordan lovene bliver overholdt i kommunen, det skal vi som borgere af kommunen være glad for.
Anne-Marie Ejsten
Skelvangsvej 165
Randers
11-01-2019 21:41:04

Useriøst
Nu rapler det da fuldstændig for den Venstres tidligere kampagneleder.

Aktindsigt og spørgsmål til forvaltningen er en demokratisk ret, som borgere og byrådsmedlemmer har, så politiske beslutninger kan træffes på er oplyst grundlag.

I sidste byrådsperiode sad Venstre og DF på magten efter den demokratiske svinestreg med omkonstitueringen, som opositionen har fået rettens ord for var ulovlig. I den periode var det vigtigt at få sandhederne frem om den fejlslagne skolestruktur.

Men panikken hos Arne Erikslev må være stor, siden han han vil begrænse de demokratiske muligheder , dor at få sandheden frem om tåbelige politiske beslutninger.

Men måske har han for en gang skyld set lyset, siden han regner med Beboerlisten og Velfærdslisten de næste 30 år.

Ordentlighed ønskes.

Michael Povlsen
Damgårdsvej
8500
11-01-2019 19:13:40

Ordet er da heldigvis frit !
Det er dog en rodet omgang.
1: hvad har spørgsmål i byrådssalen/til forvaltningen at gøre med hal 4?
2: du anfægter retten til at stille spørgsmål, (mængden er der altid delte meninger om) det er da vist i strid med demokratiets spilleregler.
3:hal 4 alle de tal og effekter du refererer til er i bedste fald gæt, det kan på ingen måde regnes ind noget sted (i bedste fald er der tale om Reaganomics)
4: hvorfor nævne hal 4 den er jo allerede forsinket, men det er selvsagt gratis.
5: hvad kan årsagen være til at der stilles spørgsmål? Er det mon fordi der i en lang række sager er ting, der ikke er behandlet efter bogen og god skik. Er det mon fordi der på byrådsmøder opfordres til ikke at over landets love (det sociale område).
6: nul fejl findes ikke, men kære Arne når man hovedløst laver fejl, der med bare et par tryk på et tastatur afdækkes, så er det da vanvid at blive ved med at lave dem.
7: de økonomiske betragtninger om omkostningerne, er da at blande olie og vand.

Søren Mikkelsen
Østermarksvej
8983 Gjerlev
11-01-2019 11:05:38


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
-
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk