Klik venligst
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Hverdagens helte på landevejen

Torsdag 10. januar 2019 kl: 10:04

Hverdagens helte på landevejen
Jens Peter Hansen, Asfergvej 13, Hvidsten - fmd. for Cyklistforbundet i Randers.
LÆSERBREV Af Jens Peter Hansen, Asfergvej 13, Hvidsten - fmd. for Cyklistforbundet i Randers.

De flytter sig på en måde, der hverken direkte eller indirekte - via partikler eller støj - slår andre ihjel. De holder deres kroppe og sind i toptunet stand i en sådan grad, at samfundet sparer milliarder af kroner. De viser vejen for, hvordan vi alle kan bidrage til at begrænse temperaturstigningen til 2 grader.

De får stort set ingen medvind fra politikere, der (stort set) fra en kant af, ikke kunne drømme om at hoppe ud af deres 1.400 kg tunge bil til fordel for en cykel.

Helte dræbes – også hverdagens helte. Hvert år dræber andre af landevejens brugere omkring 30 af hverdagens helte. Flertallet af disse trafikdrab sker ved påkørsel bagfra, hvor cyklisten ikke har en chance for at afværge.

I Randers kommune er der indenfor seneste godt to år blevet dræbt to cyklister på denne måde. Disse meningsløse trafikdrab ville være undgået, såfremt der havde været en cykelsti.

Til trods for disse trafikdrab og til trods for ihærdige indsatser fra lokalsamfund for at få cykelstier, er der ingen medvind fra politikerne.
Ja, vi er en fattig kommune med sparsomme midler. Netop derfor bør vi bruge midlerne med største omtanke.

Derfor gør det mig oprigtig vred, at et stort flertal i byrådet vil bruge 3.3 mio. kr. af disse sparsomme midler til forbedringer i et kryds, hvor der indenfor de sidste fem år blot har været to uheld – og endda uheld med skader kun på biler og ikke på mennesker.

Er det blot et spørgsmål om profilering inden kommende folketingsvalg? Eller en stivnakket stolthed, der forhindrer et skift i standpunkt? Eller er det bare fordi, at de fleste politikere aldrig optræder som hverdagens helte, idet de altid foretrækker at lade de 1.400 kg flytte dem rundt?

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Danmark er danskernes land
- Besparelser rammer folkeskolebørnene
- Socialdemokratisk plattenslageri om pension
- Problematik til hjørne
- Tanker om det politiske klima
- Fingeren ud, borgmester!
- Bedre hjælp til de syge og ledige
- Mindre trængsel på E45 med bedre offentlig transport
- Randers igen Sorteper
- Det er populisme og hykleri
- Det handler om Danmarks sikkerhed
- Flere penge til vores børn

Kommentarer til artiklen:
Ja men en af dine partifæller ..
Lovede da højt og helligt, på flere af de mange vælgemøder op til sidste valg. At nu kom der cykelstier bla mellem Gjerlev og Øster Tørslev, ja det var så godt som vedtaget !
Skolevejen her er fortsat farlig i en grad så skolebørnene fortsat kører med bus, det ville ellers være oplagt at få flere skolebørn op på cyklen.
Der kan selv i den slukne kommunale kasse i dag, findes en del millioner til cykelstier, men de skal l altså også laves udenfor bygrænsen. (der er jo bla. parkeret 90 mio til asfalt et andet sted uden en opdateret infrastruktur plan)
Cykelsti fra Randers til Hald (jeg ved godt det er staten der er inde over) her blev der lagt jord ud tilbage i halvtredserne, vi venter bare 60 år mere.
Emnet uheld og cyklister er altid varmt, men en af de undersøgelser der er tilgængelig viser at i ca 80% af tilfældene er det cykellisten, der har glemt hvad der er rigtigt og forkert.
Vi skal vi opdrage vores børn til vide hvad der er rigtigt og at alt andet er livsfarligt.
Søren Mikkelsen
Østermarksvej
Gjerlev
10-01-2019 16:22:11


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
-
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk