Klik venligst
Klik venligst-Klik venligst

Kikker du billeder eller ser du dem?

Søndag 9. december 2018 kl: 12:07

'Hvorfor lige en ravn', spurgte jeg nysgerrigt kunstneren.
'Hvorfor lige en ravn', spurgte jeg nysgerrigt kunstneren.

Kikker du billeder eller ser du dem?
Den kreative og kunstglade cykelsmed Claus Ørsted.
’Månens’ billede blev fredag afsløret af kunstneren under stor opmærksomhed fra den tætte skare af gæster hos den kreative og kunstglade cykelsmed Claus Ørsted.

Flere nye ansigter var dukket op i forhold til tidligere afsløringer. Jeg kikkede nysgerrigt og lyttede samtidig til ordene om den stille og tavse billedkunstner.

Afsløringen viste en ældre hvidhåret dame gående med en rollator og et indkøbsnet – og en ravn med noget i næbbet på den højre hånd.

”Hvorfor lige en ravn”, spurgte jeg nysgerrigt kunstneren lidt senere under den almindelige hyggesnak om kunsten på væggene. Med mange tanker om hvilke symboler og billeder ravnen har været brugt til i litteraturen gennem tiden.

”Det må du helt selv gøre dig tanker om. Jeg har ingen historier til mine billeder”. Svaret faldt hurtigt og kontant. Havde hun en historie bag sine billeder, blev den godt gemt som en personlig hemmelighed.

Fire andre billeder på de gamle og kunstvenlige vægge i den lille hyggelige cykelforretning gav anledning til mange samtaler. Særligt et billede (som jeg har valgt at kalde ’Sandhedsblind’) fik Claus Ørsted til at fortælle en lille barsk historie om, hvad billedet fortalte ham.

Jeg fornemmede hans ambivalente holdning til lige netop dette billede, men han udtrykte sin store glæde over at få lov til at udstille Jettes billeder.

Nu hænger Jette Asmussens fem farvestrålende, finurlige og fortællende billeder under temaet ”En fugl i hånden er bedre end ti på taget” – en velkendt og velbrugt kliche eller talemåde – og venter på flere gæster.

Den næste måned har du også chancen for ikke bare at kikke, men at se dybere på billederne og fantasere dine egne historier frem.

Jo, der er en særlig charme og ånd over ”Månens billede” hos det kendte bysbarn.

Tekst og foto: Benny Knudsen

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Jagt på danskheden
- Film om Randers Handsker
- Bluesvindere på Underværket
- Generalerne mødes
- Afrikansk kunst i Nørhald
- Kunst og lopper på Frederiksdal
- Et strejf af Ziggy
- Randers EgnsTeater skal til Kina
- Ortodoks kirkemusik fra Ukraine
- Erik Grip spiller i kirken
- Lokalt talent gi'r varmen
- Værket: Midt om Natten tilbage i ny version

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
-
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk