Klik venligst
Klik venligstKlik venligst-

Podcasts skal formidle Gudenås kulturhistorie

Fredag 7. december 2018 kl: 11:19

Podcasts skal formidle Gudenås kulturhistorie
Foto: John Hyldahl
I løbet af 2019 kan du blive klogere på Gudenås kulturhistorie, mens du kører bil, støvsuger eller går en tur derude, hvor det hele fandt sted. Det skal en ny podcastserie sørge for.

I foråret 2019 producerer GudenåSamarbejdet en række podcasts, hvor Gudenås museer deler ud af deres store viden om Gudenås klostre, pramdragere, stenalderbopladser, vandkraft eller en anden af de mange historier, der gemmer sig i landskabet omkring åen. På Tørvebryggen i Randers, hvor prammenes last blev omskibet, kan man for eksempel stadig se nogle af pakhusene.

En podcast er lyd, som du kan høre på din mobil, iPad eller computer, når det passer dig.

"Et af hovedformålene med projektet er at formilde de mange historier, der findes i landskabet omkring Gudenå - gjort af folk, som har en stor faglig viden. Den røde tråd i podcastserien er menneskers samspil med og udnyttelse af Gudenå - som spisekammer, transportvej, energikilde og så videre," fortæller GudenåSamarbejdets koordinator Gunhild Øeby Nielsen.

Det er planen, at der fra april 2019 skal produceres en podcast om måneden, som kaster lys over et tema eller en lokalitet knyttet til Gudenå.

Parallelt med udgivelsen af serien kommer ansatte på både museer, i turistorganisationer og andre ressourcepersoner på et kursus, der kan være med til at fortsætte produktionen af podcasts, når projektet stopper.

En podcast er lyd, som du kan høre på din mobil, iPad eller computer, når det passer dig.

"Vi tror på, at der ligger et uforløst potentiale i podcastformatet, som vores kulturformidlingsprojekt kan få glæde af. Vi vil blandt andre gerne have fat på de travle børnefamilier, så vi kan inspirere til udflugter langs Gudenåen - og skabe grobund for gode kultursnakke mellem børn og voksne," forklarer Gunhild Øeby Nielsen.

Regionsrådet har bevilget 245.000 kroner til projektet, som et partnerskab bestående af Gudenås statsanerkendte museer, turistorganisationer og kommuner sammen har søgt midler til.

Fakta
• Formålet med GudenåSamarbejet, som består af Hedensted, Horsens, Skanderborg, Silkeborg, Viborg, Favrskov og Randers kommuner, er at gøre oplevelserne knyttet til Gudenå mere synlige og tilgængelige.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Tre biler i harmonikasammenstød
- Burlund går efter Bruxelles
- Forældrene er mere tilfredse med folkeskolen
- Fodboldfans sigtet
- Frø pop up i Kulturhuset
- Lær at pode de gamle sorter
- 75 år med soroptimister i Randers
- Derfor gnistrer det på jernbanen i Randers
- Masser af mennesker, men færre stande på messen
- Narkosigtelser til to bilister
- Kristendemokraterne på messe med det gode liv
- Mød SF på Randers Messen

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk