Klik venligst
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Hvad kan man få for 3.3 mio. kr.?

Fredag 7. december 2018 kl: 08:13

Hvad kan man få for 3.3 mio. kr.?
Jens Peter Hansen, Asfergvej 13, Hvidsten - fmd. for Cyklistforbundet i Randers.
LÆSERBREV Af Jens Peter Hansen, Asfergvej 13, Hvidsten - fmd. for Cyklistforbundet i Randers.

Er Clausholmsvej/Kristrupvej det største trafiksikkerhedsmæssige problem, vi har i Randers kommune?

Som politiker er det ulideligt let at bruge penge på noget. Der vil altid være nogle, der bliver glade, og sandsynligvis bliver noget bedre, når der spenderes penge på det. Det rigtig svære som politiker er at have overblikket til at kunne vurdere og prioritere, om de samme penge kunne gøre en større forskel (inden for samme område) et andet sted?

På mandag vedtager byrådet at spendere 3.3 mio. på et lyskryds i krydset Clausholmsvej/Kristrupvej. I denne sag har politikerne ikke fået megen hjælp til at prioritere.

Der er udarbejdet en trafiksikkerhedsplan for Randers kommune, og der foreligger stamblade for uheldsbelastede punkter og strækninger i kommunen. Der er lavet en prioriteret liste over gang- og cykelstier, og der samles årligt op på indkomne henvendelser fra bekymrede borgere.

Clausholmvej/Kristrup krydset er hverken nævnt i trafiksikkerhedsplanen eller i stambladesystemet, ligesom der ej heller er indkommet henvendelser fra borgere seneste tre år eller måske mere.

Skidt pyt med alle disse prioriteringer. En enkel borger henvender sig direkte til en politiker og voila, Clausholmsvej/Kristrupvej overhaler alle øvrige prioriteringer indenom i trafiksikkerhedens hellige navn: Der skal laves en lysregulering til 3.3 mio. kr.

Der er seneste 5 år ikke sket nogen personskade i krydset – blot to ”buler” - uheld mellem biler. Lysreguleringer er gode til at fremme trafikafviklingen, men giver en falsk fornemmelse af tryghed. Af Havarikommissionens analyse Cykelulykker 2005-2014 fremgår, at 25 % af krydsulykker med cyklister er sket i lysregulerede kryds mod 0 % i kryds, der som Clausholmsvej/Kristrupvej har fuldt stop.

Med sådan en hovsavedtagelse giver byrådet en lang næse til de lokalsamfund, der i årevis har kæmpet for sikre cykelmuligheder f.eks. mellem Værum og Haslund, mellem Ålum og Tånum, fra Bjergbyparken til Gassum og mange andre steder.

Budgetaftale 2019 teksten ” Aftalepartierne er enige om at fortsætte udviklingen af Randers som cykelby og cykelkommune”. Var det bare varm luft?

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Medarbejderes brug af sociale medier
- Vi mangler en strammere konkurslovgivning
- Udsigten er blodrød
- Fuhrs politiske prioriteringer
- Cykelby eller bilisternes by?
- Hvad skal vi gøre for at forebygge skolevægring?
- Politik handler om prioriteringer
- Forsøg eller eksperiment?
- En fri Gudenå leverer fisk hvis den får lov
- 'Hun har jo ikke noget tøj på'
- Vorup FB ser lyst på fremtiden
- Åbne veje i Vorup

Kommentarer til artiklen:
Vision eller vrangvillighed?
Min vision er, at der etableres forhold, der gør det let, hurtigt og sikkert for langt de fleste at vælge cyklen frem for bilen ved daglig transport.

Ingen kender livet som hverdagscyklist som jeg gør - jeg ved hvad jeg snakker om.

Finn Rytter Larsen - hvor mange km cykler du i løbet af et år?
Jens Peter Hansen
Asfergvej 13
8981 Spentrup
08-12-2018 21:37:01

Tulipvej/Hadstenvej/Gl.Aarhusvej
Fam. Rasmussen efterlyser en indsat omkring Tulipvej/Hadstenvej/Gl.Aarhusvej. Ifølge 2018 målinger passerede der ud for Tulip 4.620 køretøjer i døgnet, mens tallet ud for Shell tanken var 6.813.

Hadstenvej/Tulipvej/Amstrupgaardvej krydset er ved sving fra Hadstenvej til Tulipvej efter mit kendskab kommunens farligste sted for cyklister: Ligeudkørende biler kører 80 eller mere - der skal holdes øje med udsvingende biler fra Tulipvej og som man tror, at der er fri bane fra syd, kommer der pludselig et køretøj fra Amstrupgaardvej. Oveni kan lægges komplet mangel på belysning og at igangsætning for cyklisten er langsom, idet vejen hælder.

Cyklistforbundet har bedt forvaltningen om at få opsat en cyklist-støtte på stedet, så igangsætning kan ske hurtigere. Ditto hvor cyklister syd for Paderup Boulevard krydser tilkørsel til E45 - også her skal der igangsættes op ad skrånende vejbane.
Jens Peter Hansen
Asfergvej 13
8981 Spentrup
08-12-2018 21:28:28

Det cykler ellers godt for JPH fra V
Allerede i 2011 blev det i Randers Kommunes cykelpolitik besluttet, at sådanne stativer skulle op.

Jeg har hørt fra mange cyklister, at de er glade for det. Når man stopper op der, kigger man sig også godt for. Så det er en fordel.

Jens Peter Hansen (V)

- Jeg har hørt fra mange cyklister, at de er glade for det. Når man stopper op der, kigger man sig også godt for. Så det er en fordel, siger politikeren Jens Peter Hansen (V) til TV2 ØSTJYLLAND.
Hans Jørgensen
Genvejen
Randers
07-12-2018 15:00:14

Sådan er livet, Jens Peter Hansen.
Du ved godt, at politikere ikke altid handler lige rationelt/fornuftigt.
F.eks. kender jeg et tilfælde, hvor en enkelt politiker har ønsket et "slip-for-at-stå-af-cyklen-stativ" ved Tronborg, når der er rødt lys.
Siden det stativ blev stillet op, har jeg nok kørt forbi ca. 20 gange uden at se så meget som én eneste bruge det. Jeg ved godt, at det ikke kostede 3,3 millioner, men han ser gerne - eller i alt fald så gerne, at der bliver opstillet mange flere, og så kan det måske hurtigt løbe op i 3,3 mill.
Sådan er det, når politikere hele tiden vil promovere sig selv.
Finn Rytter Larsen
Blenstrupvej 30
Blenstrup
07-12-2018 13:16:03

Hvis vi bare kunne få skiltet..
Tjahh - Gad vide hvor mange biler der passerer på Tulipvej mod E45? Nu er skiltet der viser af mod henholdsvis Gl. Aarhusvej - E45 og videre forsvundet - og vi ser hver dag bilister der blinker forkert af. Med mange uheldige episoder til følge. For slet ikke at tale om alenlange køer hver dag morgen og aften - og helt håbløse situationer, når E45 er lukket. Mon ikke byrådet kunne finde på at opprioritere det langt mere belastede område med Tulipvej/Hadstenvej/Gl.Aarhusvej?
Fam. Rasmussen
Sdr. Borup
Randers
07-12-2018 11:03:11


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk