Klik venligst
-Klik venligstKlik venligst

Nye p-pladser til cykler i midtbyen

Torsdag 6. december 2018 kl: 18:20

Louise Nielsen var én af de mange cyklister, der blev glædelig overrasket over at få et gratis sadelovertræk af cykelambassadør Jørgen Schmidt.
Louise Nielsen var én af de mange cyklister, der blev glædelig overrasket over at få et gratis sadelovertræk af cykelambassadør Jørgen Schmidt.

Nye p-pladser til cykler i midtbyen
Til foråret kan cyklisterne se frem til at få endnu flere cykelstativer, hvor de kan parkere deres cykler.
Randers Kommune har etableret 40 nye parkeringspladser til cykler i centrum af Randers. Det skal gøre det lettere for borgerne at cykle til shopping.

De nye cykelstativer blev fejret af Randers Cykelby torsdag på Rådhustorvet. Her uddelte cykelambassadør Jørgen Schmidt sadelovertræk til cyklister:

"De mange nye cykelstativer gør det hurtigere og nemmere at parkere sin cykel tæt på butikkerne i stedet for at bruge tid på at finde en parkeringsplads til bilen. Jeg håber derfor, at de nye cykelstativer vil få flere til at springe i sadlen til indkøb", sagde Jørgen Schmidt.

Cykelstativerne i midtbyen et led i cykelprojektet "Cykling i Byen og adgang til naturen", der skal motivere flere borgere til at vælge et tohjulet transportmiddel. Det har resulteret i flere p-pladser til cykler ved Sct. Mortens Kirke og i Houmeden. En ny type stativer er kommet op tre steder. På Rådhustorvet er de oprindelige cykelparkeringspladser blevet delt op i flere mindre parkeringsområder:

"Randers Kommune arbejder i samarbejde med Cityforeningen og de erhvervsdrivende omkring Rådhustorvet på at skabe bedre byrum, hvor det er rart at opholde sig og let at komme omkring. Vi har derfor flyttet parkeringspladserne til cykler på torvet ud, så de passer bedre ind i de åbne og fleksible byrum. I Torvegade arbejder vi også på en ny løsning til parkering af cykler", siger Birgit Berggrein, projektleder for Randers Cykelby.

Flere parkeringspladser til cykler på vej
I foråret 2019 etablerer Randers kommune yderligere 30-40 parkeringspladser til cykler i midtbyen. Det er endnu ikke besluttet, hvor stativerne skal placeres:

"Vi vil gerne have hjælp fra borgerne til at finde de helt rigtige placeringer til nye cykelstativer i centrum af Randers. Jeg vil derfor gerne opfordre borgerne til at maile til Randers Cykelby, hvis de har idéer til, hvor vi skal etablere nye cykelstativer", siger Birgit Berggrein.

* Forslag til placeringer af nye cykelstativer i Randers midtby kan mailes til Randers Cykelby på mail: cykelby@randers.dk

* I forbindelse med projektet "Cykling i byen og adgang til naturen" etableres cykelsti i begge sider af Vestervold, flere cykelparkeringer, pumper til flade dæk samt cykeltællere.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Frø pop up i Kulturhuset
- Lær at pode de gamle sorter
- 75 år med soroptimister i Randers
- Derfor gnistrer det på jernbanen i Randers
- Masser af mennesker, men færre stande på messen
- Narkosigtelser til to bilister
- Kristendemokraterne på messe med det gode liv
- Mød SF på Randers Messen
- Nordbybørn indviede Naturbussen
- Velfærdslisten vil redde Mødrehjælpen
- Intet kørekort = ingen bil
- Mød Michael Aastrup Jensen på Randers Messen

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk