Klik venligst
Klik venligst-Klik venligst

Bæredygtige boliger for verdens mest udsatte

Onsdag 5. december 2018 kl: 11:59

EU-kandidat Niels Fuglsang (S), folketingskandidat Iben Sønderup (S), stifter og ejer af Lifeshelter Jakob Christensen.
EU-kandidat Niels Fuglsang (S), folketingskandidat Iben Sønderup (S), stifter og ejer af Lifeshelter Jakob Christensen.

Bæredygtige boliger for verdens mest udsatte
Det er en rigtig spændende virksomhed, mener Iben Sønderup.
I Randers har virksomheden Lifeshelter (tidl. Evershelter) kontor. Det er gået stærkt, siden civilingeniør Jakob Christensen startede i 2012 med udvikling af bedre og bæredygtige boliger til verdens udsatte.

Det begyndte med faste elementer i stål og opskummet plast. Og har nu udviklet sig til simple rockwool-elementer, som kan formes og støbes i det lokalområde, hvor de skal bruges. Stifter Jakob Christensen har fået patent på sit produkt og har netop nu fået en millionordre i hus.

Zoo-direktør fra Odense bliver adm. direktør
Samtidig ansætter han en adm. direktør. Det er direktøren for Zoologisk Have i Odense, Jens Odgaard Olsson, som skal være med til at bringe virksomheden ind i en ny æra.

Dermed er der fire ansatte på kontoret i Randers, som i løbet af den næste måned rykker ind i byens nye Makerspace, Fabrikken.

Folketingskandidat i Randers, Iben Sønderup (S), og EU-kandidat Niels Fuglsang, begge fra Socialdemokratiet, var heldige at komme på besøg hos Lifeshelter på den dag, hvor så mange store beslutninger faldt på plads.

Lifeshelter producerer bæredygtige boliger til verdens mest fattige og udsatte mennesker: Flygtninge og internt fordrevne. De fleste danskere kan nok genkalde sig billederne af de endeløse rækker af hvide telte, man ser i flygtningelejre. Men et telt af stof giver ikke særlig god beskyttelse mod hverken varme, kulde, vind eller uvelkomne gæster.

Jakob Christensen satte sig for at opfinde en bedre løsning.

”Vi fandt ud af, at vi kunne producere Lifeshelters mere bæredygtigt og billigere end de traditionelle telte, hvis vi henlagde produktionen til de nærområder, hvor shelterne skal bruges,” fortalte Jakob Christensen.

”Et shelter tager 2-4 timer at stille op. Og så har man en isoleret bolig, der modstår varme, kulde og vind og kan holde i 15 år.”

Når boligen engang ikke skal bruges længere, kan man save elementerne op og genanvende dem som isolering i en ny bolig. Lifeshelter kan hurtigt etablere produktion i nye modtagerlande.

”Det er en rigtig spændende virksomhed,” mener Iben Sønderup.

”Det er fantastisk godt tænkt, at man kan give verdens mest udsatte bedre boliger, og så oven i købet via bæredygtig produktion.”

Niels Fuglsang er også imponeret:

”EU er på udkig efter løsninger på, hvordan vi kan hjælpe de over 65 millioner mennesker, der i dag er på flugt i verden. Her i Randers leverer man en god del af løsningen, og den historie skal vi have ud i EU”.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Bæredygtige boliger for verdens mest udsatte
- Sparekassen i rødt og hvidt
- Smarteyes sponsor for håndboldlandshold
- Fysioterapi særligt for mor, barn og baby
- Hudplejeinstituttet nu 10 år med Jytte ved roret
- 42 nye gazeller
- Har du en god ide?
- Grønvang udvider med spisepavillon og tarteletter
- Er du frisk på øl?
- Biografen i Randers sætter ny rekord
- Randersbureauet Buchs køber sig ind i Skabertrang
- Flere af QuickPots kunder booker tid på nettet

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk