Klik venligst
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Opgør med nulfejlskulturen

Tirsdag 4. december 2018 kl: 07:41

Opgør med nulfejlskulturen
Arne Erikslev, Toldbodgade 21, Randers NØ.
LÆSERBREV Af Arne Erikslev, Toldbodgade 21, Randers NØ.

Der pågår for tiden en drøftelse om, hvorvidt nulfejlskulturen har taget overhånd i privat-, offentlig- og erhvervsregi.

På det private område ses det specielt på de sociale medier, hvordan den enkelte person ynder at fortælle og vise om sig selv, at alt er perfekt og fejlfrit ved at foretage sig positive oplevelser. Giver det nye kreative tanker og individuel udvikling og resultater? Nej, vel?

På det erhvervsmæssige område er det den administrerende direktørs uovervindelige dilemma sammen med bestyrelsen at finde en balance mellem at ”dyrke” en nulfejlskultur eller at tage større risici med chance for gevinst og læring – men også risikoen for at tabe investeringer.

Forfatter og ledelsesrådgiver Mikael Vest stiller i en artikel i JP den 22. august 2018 spørgsmålet: ”Hvilken forretningsmodel er mest hensigtsmæssig?” – af de to modpoler.

Han giver selv svaret: ”Overdyrkning af en overanalyserende nulfejlskultur leder til stillestående udvikling” – kan dog skabe tryghed og garanti for gavnlige gevinster." ”Men hvad blev der af glæden ved at udforske det ukendte og turde tage lidt knaster undervejs?”. ”Det er her, at de store opfindelser bliver skabt og de mest inspirerende resultater opnås”.

På det offentlige område vil jeg beskrive min fornemmelse af det kommunale område i Randers.

Her oplever jeg en kraftig nulfejlskultur hovedsagelig på grund af en minoritets bevågenhed af byrådsmedlemmer bistået af deres bagland.
Det adskiller sig således fra de to andre områder, hvor man selv har indflydelse på valg af kultur, men fra kommunens side med et primært udefrakommende pres.

Eksempel fra sidste byrådsmøde den 12. november 2018, hvor Velfærds- og Beboerlisten havde 22 spørgsmål, anmodninger, redegørelser og forslag. Fra øvrige partier i byrådet var der én anmodning. Der er ikke medtaget flertalsafgørelser i de stående udvalg, som løftes op i byrådssalen, men som ikke fører til ændringer af de allerede trufne beslutninger.

Yderligere kommer der en usædvanlig stor efterspørgsel på aktindsigt i alt mellem himmel og jord. Man kunne jo være heldig at finde noget at brokke sig over.

Hvad betyder det så for forvaltningen udover en markant og kostbar arbejdsbyrde, som kunne bruges på alt andet, som udvikling og kreativ nytænkning til gavn for alle i kommunen? Ja, man vil naturligvis i den givne situation dække sig ind under en nulfejlskultur og i visse tilfælde også have en ekstra sagsbehandler ved sin side, når et byrådsmedlem møder op som uuddannet sagsbehandler, sammen med sin ”klient”.
Forholdet skaber også et uholdbart arbejdsmiljø og kan i værste fald skabe et sygefravær.

Så konklusionen på den kommunale uforskyldte nulfejlskultur er desværre manglende udvikling, der koster penge fra den kommunale kasse, som kunne være brugt til bl.a. velfærd, herunder ”varme hænder”.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Tre biler i harmonikasammenstød
- Burlund går efter Bruxelles
- Forældrene er mere tilfredse med folkeskolen
- Fodboldfans sigtet
- Frø pop up i Kulturhuset
- Lær at pode de gamle sorter
- 75 år med soroptimister i Randers
- Derfor gnistrer det på jernbanen i Randers
- Masser af mennesker, men færre stande på messen
- Narkosigtelser til to bilister
- Kristendemokraterne på messe med det gode liv
- Mød SF på Randers Messen

Kommentarer til artiklen:
Øh
Nu står der så lige en enkelt "minimal" detalje tilbage !
Hvorledes er den til tider belastende kultur opstået ?
Er det mon fordi, der rimelig udpræget har været og der til dels føres en politik på kanten af det tilladte og som minimum ude af trit med lovgivningens intentioner ?
Jeg undres fortsat over at en tidligere gruppeformand på et byrådsmøde, direkte advarede mod at overholde landets love.
Jeg undres over et møde med en medarbejder i forvaltningen, der helt åbenlyst sagde at hun var ligeglad med lovgivningen, men at det udelukkende handlede om økonomi.
Grundlæggende mener jeg også at der af og til opstår for meget "småpilleri"

Men du/i skal selv tage et seriøst ansvar og arbejde med årsag/virkning, det virker en kende letkøbt udelukkende at skylde skylden på andre.
Søren Mikkelsen
Østermarksvej
Gjerlev
05-12-2018 17:44:09


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk