Klik venligst
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Tommy Ahlers: Vi skal lære af fejl

Mandag 3. december 2018 kl: 21:41

Et par hundrede randrusianske erhvervsfolk mødte Ahlers i Thor Loungen på stadion. Foto: Kurt Helge
Et par hundrede randrusianske erhvervsfolk mødte Ahlers i Thor Loungen på stadion. Foto: Kurt Helge

Tommy Ahlers: Vi skal lære af fejl
Ministeren (tv) blev interviewet foran tilhørerne af områdedirektør Jens Brix fra Sparekassen Kronjylland. Foto: Kurt Helge
'Svagheden ved iværksætteri i Danmark er, at vi starter for få virksomheder. Og dem, vi starter, bliver oftest kun små.' Sådan lød det, da en minister mødte Randers mandag aften på Cepheus Park.

Det sagde uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers, da han mandag aften mødtes med godt et par hundrede randrusianske erhvervsfolk ved et møde i Thor Loungen på stadion arrangeret af Erhverv Randers og Venstre i Randers med folketingsmedlem Michael Aastrup Jensen som indleder.

"Styrken er, at vi har talentmassen i form af kreative og veluddannede mennesker, der gerne kaster sig ud i nye ideer. Men: de fleste tør ikke nok”, tilføjede han.

Tommy Ahlers fortalte om sit store kendskab til iværksættere, at når de mødes, så fortæller de om, hvor godt det går, og hvor stor en omsætningsstigning, de har haft:

”De skulle meget hellere fortælle hinanden om, hvilke fejl de har lavet på vejen. Det er først og fremmest fejl, man kan lære af. Og der skal være vilje til at gå helt til grænsen af kreativitet, så risikoen ved at lave fejl kommer til at ligge lige for. Det er derfor, at jeg gerne vil have 13-tallet tilbage på karakterskalaen. 13-tallet er til de, der tør mere end andre og dermed risikerer fejl. 12-tallet er til de, der ingen fejl laver. Der er forskel”.

Sagde altså ministeren, der blev interviewet foran tilhørerne af områdedirektør Jens Brix fra Sparekassen Kronjylland. Han ville bl.a. vide, hvordan Tommy Ahlers er kommet fra sønderjysk landbrug via et jurastudium over iværksætteri til en politisk ministerpost:

”Ja, allerførst skal man jo spørges om, hvorvidt man har lyst til at være politiker. Jeg blev så spurgt, og så kunne jeg spørge mig selv, om jeg havde noget at byde ind med, og om jeg vil kunne arbejde sammen med politikerne på Christiansborg. Nu kendte jeg heldigvis en del politikere, og jeg er siden blevet bekræftet i, at vores folketingsmedlemmer er langt bedre end det billede, pressen prøvet at tegne af dem. Så jeg var ikke i tvivl”.

”Hvordan er det danske uddannelsessystem?” ”Bliver vi dygtige nok?, spurgte Jens Brix.

”Danskerne er generelt godt uddannede, og det system, vi har, har gjort de fleste rigtig gode. Men om vi er relativt bedre end andre steder? Tja, måske. Jeg er da blevet bekræftet i, at de danskere, der skal forske på højeste niveau, kan måle sig med folk fra Cambridge, Oxford og Howard. Men det er jo også de bedste af dem, og de gode vil jo altid klare sig”.

Udfordringen er – sagde Tommy Ahlers – at få det næste niveau en tand højere op, og uddannelsessystemets udfordring er, at det kan blive bedre gearet til fremtiden:

”I gamle dage fik man en uddannelse, og så arbejdede man med det fag i 30-40 år. Sådan er det ikke længere. Uddannelse er ikke kun for de 20-25 årige. Man kan arbejde ud fra sin grunduddannelse i nogle år, og så dygtiggøre sig yderligere. Hele tiden udvikle sig og skifte kurs. Det giver vores system ikke umiddelbart mulighed for.”

For at imødekomme fremtidens krav har Tommy Ahlers et forslag om, at det skal være muligt at tage sig en bachelor, kaste sig ud i arbejde i nogle år og så vende tilbage for at gøre sin kandidatuddannelse færdig. Og det lød på klapsalverne, som om de 200 tilhørere i Cepheus Park (stadions navn, red.) var helt enige med uddannelses- og forskningsministeren.

Velforberedte Jens Brix fik det bedste ud af Tommy Ahlers, der for de fleste vil være kendt for sin rolle i TV-programmet ”Løvens Hule”. Ahlers er i den grad vant til at tale – og også at sige og mene noget. Så det gjorde han med god lune og charme indenfor saglige grænser, ligesom han ved besøget i Randers gav lokale iværksættere nogle borgerlige ord med på vejen.

Og til allersidst svarede på spørgsmål fra forsamlingen, der mest af alt lignede en flok, der kunne gå inspirerede hjem.

Af Kurt Helge

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Tre biler i harmonikasammenstød
- Burlund går efter Bruxelles
- Forældrene er mere tilfredse med folkeskolen
- Fodboldfans sigtet
- Frø pop up i Kulturhuset
- Lær at pode de gamle sorter
- 75 år med soroptimister i Randers
- Derfor gnistrer det på jernbanen i Randers
- Masser af mennesker, men færre stande på messen
- Narkosigtelser til to bilister
- Kristendemokraterne på messe med det gode liv
- Mød SF på Randers Messen

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk