Klik venligst
Klik venligst-Klik venligst

Velfærdslisten: Kæmpe sejr, at plejehjem reddes

Mandag 3. december 2018 kl: 17:29

Velfærdslisten: Kæmpe sejr, at plejehjem reddes
Det er fantastisk nyt for de ældre i Havndal og Dronningborg, siger Kasper Fuhr Christensen, medlem af Randers Byråd for Velfærdslisten.
Velfærdslisten, der stod bag de to borgermøder om plejehjems-lukningerne, jubler over, at det nu ser ud til, at Aldershvile i Havndal og Dronningborg Plejecenter overlever.

Æren tilfalder de lokale kræfter, mener Velfærdslisten

"Det er så godt! Det er fantastisk nyt for de ældre i Havndal og Dronningborg," siger Kasper Fuhr Christensen, medlem af Randers Byråd for Velfærdslisten, og tilføjer:

"Kæmpestor ros til de lokale kræfter, der har knoklet. De har sikret, at Aldershvile og Dronningborg Plejecenter overlever."

Da det stod klart, at plejehjemmene Aldershvile i Havndal og Dronningborg Plejecenter var i fare for at blive lukket, tog Velfærdslisteninitiativ til to borgermøder.

Et borgermøde blev afholdt i Havndal den 14. november. Her deltog cirka 100 mennesker. Og cirka lige så mange deltog, da der den 21. november blev holdt borgermøde i Remisen i Tøjhushavekvarteret i Randers. Målet med borgermøderne var at forhindre plejehjemslukningerne i at blive til virkelighed.

Og møderne gav pote! Hvor der før kun var sporadisk modstand, eksploderede den i kaskader af læserbreve, underskrifter mv.

Det kulminerede mandag eftermiddag i en beslutning i kommunens økonomiudvalg om, at plejehjemslukningerne ikke bliver til noget. De fire partier, Socialdemokratiet, Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti, der havde bragt forslaget om at lukke Aldershvile og Dronningborg Plejecenter i spil, har nemlig besluttet sig for at skrinlægge lukningsplanerne.

"Det eneste, Velfærdslisten gjorde med borgermøderne, var at stille en platform til rådighed for de lokale kræfter. Den brugte de. Jeg er virkelig imponeret over, hvor hårdt både medarbejdere, pårørende og andre gode lokale kræfter har kæmpet. Det viser, hvor vigtigt det er, at plejehjemmene overlever," siger Kasper Fuhr Christensen.

Han fortsætter:

"Den eneste grund til, at Torben Hansen og co. har set sig nødsaget til at droppe lukningerne, er, at der har rejst sig en så stor folkelig modstand. Det viser, at det betaler sig at protestere."

Socialdemokratiet, Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti vil nu indstille til byrådet, at pengene i stedet findes ved, at embedsmændene får til opgave at nedlægge plejehjemsboliger i hele kommunen.

* I alt består Aldershvile af 20 boliger og Dronningborg Plejecenter af 40 boliger.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Frø pop up i Kulturhuset
- Lær at pode de gamle sorter
- 75 år med soroptimister i Randers
- Derfor gnistrer det på jernbanen i Randers
- Masser af mennesker, men færre stande på messen
- Narkosigtelser til to bilister
- Kristendemokraterne på messe med det gode liv
- Mød SF på Randers Messen
- Nordbybørn indviede Naturbussen
- Velfærdslisten vil redde Mødrehjælpen
- Intet kørekort = ingen bil
- Mød Michael Aastrup Jensen på Randers Messen

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk