-
Klik venligstKlik venligst-

Børn har ret til omsorg og nærvær

Mandag 26. november 2018 kl: 07:41

Børn har ret til omsorg og nærvær
Kasper Fuhr Christensen, byrådsmedlem for velfærdslisten og Charlotte Broman Mølbæk, byrådsmedlem for SF og folketingskandidat.
LÆSERBREV Af Kasper Fuhr Christensen, byrådsmedlem for velfærdslisten og Charlotte Broman Mølbæk, byrådsmedlem for SF og folketingskandidat.

I sidste uge valgte et flertal i børn- og familieudvalget at anbefale byrådet at vedtage nedskæringer på hele 2,4 millioner kroner om året på kommunens alleryngste børn. På trods af en lang række høringssvar, der i skarpe vendinger advarede imod at skære på børnene, fik nedskæringerne støtte fra Venstre og Socialdemokratiet.

De to partier lægger således op til at sløjfe den udvidede åbningstid, der blev indført sidste år. Dog med den tilføjelse, at forældrebestyrelserne lokalt skal kunne beslutte at beholde den udvidede åbningstid. Det lyder jo umiddelbart fint. Men problemet er, at fastholdelsen af den udvidede åbningstid skal betales med færre voksne til børnene.

Dermed overlades aben til forældrebestyrelserne. De skal vælge, om det er børnene, der skal betale prisen i form af færre voksne, eller om det er de mange forældre, der har brug for pasning i ydertimerne, der får regningen.

Socialdemokratiet og Venstre løber således fra ansvaret. Det kan de ikke være bekendt.

Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund (BUPL) har i mange år har råbt vagt i gevær, fordi pædagoger alt for ofte står alene med 18 børnehavebørn - eller endnu flere. Det er en brutal virkelighed for børnene, der må kæmpe om en plads på skødet eller en voksen hånd at holde i.

Vi ved, at det betaler sig at investere i flere uddannede voksne til de mindste børn. Det ved både Socialdemokratiet og Venstre. Det har de selv sagt til utallige vælgermøder. Men på trods af de fine valgløfter skærer de alligevel på børnene.

I Velfærdslisten og SF er vi lodret uenige i nedskæringerne!

Vi er derimod enige med formanden for BUPL Østjylland, Anne Grethe Rosenberg, når hun siger, at det er børnene, der betaler prisen.

Derfor kæmper SF og Velfærdslisten for, at der indføres en såkaldt minimumsnormering, der sætter et loft over, hvor mange børn en pædagogisk medarbejder kan stå med ansvaret for. Vi kæmper for, at der maksimalt skal være 3 børn per voksen i vuggestuen og 6 børn per voksen i børnehaven. Forskning viser nemlig, at der er brug for så mange voksne, hvis børnenes udvikling skal sikres.

Der er brug for, at politikerne tager ansvar for kommunens alleryngste borgere.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Udsigten er blodrød
- Fuhrs politiske prioriteringer
- Cykelby eller bilisternes by?
- Hvad skal vi gøre for at forebygge skolevægring?
- Politik handler om prioriteringer
- Forsøg eller eksperiment?
- En fri Gudenå leverer fisk hvis den får lov
- 'Hun har jo ikke noget tøj på'
- Vorup FB ser lyst på fremtiden
- Åbne veje i Vorup
- Kriminelle udlændinge skal udvises
- 100 år gammel opstemning uden samfundsværdi i dag

Kommentarer til artiklen:
Forligspartier - tag dog selv ansvaret
Forligspartierne har valgt at forringe Daginstitutionsområdet.
Bl.a. ved at skære udvidet åbningstid ned og tage pengene. Alligevel ønsker de et andet og bedre serviceniveau end det de giver penge til, men fralægger sig al ansvar.
Nu er det nemlig forældrene der selv må vælge udvidet åbning, men UDEN penge til det. Vælges udvidet åbning uden en serviceramme til det, forringes normeringerne.
Kære politikere - stå nu selv på mål for de forringelser I gennemfører og tag selv ansvaret for det serviceniveau I vedtager!

Mvh
Jesper Kragh
FTR Bupl
Jesper Kragh
Rypevej
Randers
26-11-2018 08:22:34


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk