Klik venligst
-Klik venligstKlik venligst

Kloge hoveder og hænder styrker dansk økonomi

Torsdag 8. november 2018 kl: 11:57

Kloge hoveder og hænder styrker dansk økonomi
Michael Aastrup Jensen, Dybdalen 12, Randers SØ - medlem af Folketinget (V).
LÆSERBREV Af Michael Aastrup Jensen, Dybdalen 12, Randers SØ - medlem af Folketinget (V).

Alt for længe har der floreret en fortælling om, at en studenterhue skulle være bedre end et svendebrev. Det er både en forkert og snobbet påstand.

Erhvervsuddannelserne er for alle, som både har hænder og hoved skruet rigtig godt på. Og de fortjener de samme udviklingsmuligheder som andre uddannelser.

Det glæder mig derfor, at regeringen har indgået en aftale, der løfter de danske erhvervsuddannelser. Vi afskaffer det omdiskuterede omprioriteringsbidrag og tilfører midler, som samlet set løfter erhvervsuddannelserne med 600 millioner kroner over de næste fire år.
Det er vi rigtig glade for, og det er ikke et øjeblik for tidligt.

Danmark har nemlig brug for, at flere unge tager en erhvervsfaglig uddannelse. Som det ser ud nu, risikerer vi nemlig om få år, at stå med tusindvis af ubesatte stillinger i erhvervslivet, hvis ikke vi gør noget ekstraordinært, der forbedrer forholdene for dem, der gerne vil tage en faglært uddannelse.

Med den nye aftale åbnes der op for, at erhvervsuddannelserne i højere grad kan understøtte kvaliteten i undervisningen - eksempelvis ved at inddrage eksterne undervisere og give mulighed for virksomhedspraktik.

Jeg mener, at det er gavnligt, at der bygges bro mellem uddannelserne og erhvervslivet, så dette kan inspirere og motivere de studerende. Der er nemlig et hav af spændende arbejdspladser, som ikke kræver en titel, der ikke nødvendigvis starter med Cand.

Danmark har en lang og stærk tradition for solide faglige uddannelser, der giver gode job- og karrieremuligheder. Hvis vi fortsat skal styrke og udbygge det økonomiske opsving skal de erhvervsfaglige kompetencer også i spil. Der er nemlig stadig brug for både kloge hoveder og hænder til at holde hånden under dansk økonomi.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Danmark er danskernes land
- Besparelser rammer folkeskolebørnene
- Socialdemokratisk plattenslageri om pension
- Problematik til hjørne
- Tanker om det politiske klima
- Fingeren ud, borgmester!
- Bedre hjælp til de syge og ledige
- Mindre trængsel på E45 med bedre offentlig transport
- Randers igen Sorteper
- Det er populisme og hykleri
- Det handler om Danmarks sikkerhed
- Flere penge til vores børn

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
-
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk