-
Klik venligst-Klik venligst

Midtbyen fortjener mere ros

Onsdag 7. november 2018 kl: 10:54

Midtbyen fortjener mere ros
Christian Brøns, byrådsmedlem og gruppeformand for Venstre, og Louise Høeg, byrådsmedlem og politisk ordfører for Venstre.
LÆSERBREV Af Christian Brøns, byrådsmedlem og gruppeformand for Venstre, og Louise Høeg, byrådsmedlem og politisk ordfører for Venstre.

I sidste uge bragte TV2 Østjylland et indslag om Randers City og midtbyens tilstand. Desværre følte De Radikales Mogens Nyholm sig nødsaget til at vise flere tomme butikslokaler frem – og give et dårligt indtryk af vores skønne og smukke midtby på regionalt tv.

Heldigvis mener vi, at virkeligheden i Randers City er en anden end den, der blev forsøgt fremstillet i TV2 Østjylland.

I disse dage bliver vores smukke midtby, Randers City, endnu flottere end normalt. I alt er 500.000 lys på vej op for at gøre klar til julehandlen i 2018 i Randers – lysets by. Blandt andet takket være Cityforeningen og de handlende, som dermed bidrager endnu bedre oplevelse i vores midtby – og projektet omkring Lysets By.

Ved den velbesøgte Midtbykonference i Underværket d. 8. september kom hele 390 synspunkter og ideer til den fortsatte udvikling af Randers Midtby frem. Det viser, at vi er mange, der har midtbyen på hjertet og vil arbejde for at gøre oplevelserne endnu bedre. Nogle af de ideer bliver netop nu testet af i Torvegade, hvor byrumsinteriør som en kombination af bynatur og siddepladser hurtigt er blevet populær.

Heldigvis kommer flere butikker og restauranter også til vores midtby. Og historien i regionalt tv kunne i stedet have været, hvordan tomme lokaler bliver lejet ud til nye butikker eller at den gamle Don Quijote er blevet solgt til andre formål. Vores indtryk er, at mange gode initiativer bliver taget i Randers City, og at udviklingen i lang tid er gået i den rigtige retning.

Randers Cityforening, de forretningsdrivende, grundejere, ejendomsejere, medarbejdere ved Randers Kommune og frivillige skal have den største ros for dagligt at arbejde for at gøre vores flotte midtby endnu mere attraktiv at handle, spise, hygge og opleve i.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- DF 'Vil være oh så dansk', men agerer udansk
- Angreb på demokratiet
- SF siger nej til nedskæringer på specialundervisningsområdet
- Bedre trafiksikkerhed og sikre skoleveje i Kristrup
- Mere trafiksikkerhed for skolebørn
- Spørgsmål og aktindsigt koster
- Religionsfrihed? Næ, det har vi ikke
- Hverdagens helte på landevejen
- Langå er noget ved musikken
- Spørgsmålene står i kø som aldrig før
- Landsbyer forskønnes
- Flere hjemsendelser nu

Kommentarer til artiklen:
Gratis parkeringspladser har ingen betydning
Jeg tror ikke på, at gratis parkering flytter noget som helst. Selvfølgelig skal der være nok parkeringspladser i gåafstand, men de behøver ikke være gratis alle sammen. Og parkeringspladser er der. Det hjælper intet, hvis ikke folk synes der er noget at komme efter. Så kan man ligeså godt bestille sine julegaver på nettet. Det jeg tror på flytter noget er indhold, der trækker kunder til og målrettet reklame. Dvs legepladsen på Slotspladsen, julemarked og boder
a la Hamburg og Flensburg. Ensrettede og udvidede åbningstider. Annoncerede større arrangementer, som late night ved enhver given lejlighed. Evt. med underholdning som folk gider køre efter. Det har vi jo i forvejen kan man mene. Ja, men slet ikke nok, og man tænker alt for lidt ud af boksen i forhold til at trække kunderne til fra oplandet. Hvis man alligevel har tænkt sig at kaste penge efter midtbyen så brug dem på indhold og reklame. Reklame, som bliver set. F.eks i form af større bannerreklamer på Amtsavisen.dk eller målrettet reklame på Facebook eller andre sider hvor byens og oplandets indbyggere kommer forbi. Og ikke udelukkende i gratisaviser der måske alligevel ryger direkte i skraldespanden. I det hele taget er kodeordet at Randers City står sammen og tænker ud af boksen.
Peter Andersen
Nordbyen
Randers
08-11-2018 08:31:15

Kære venner
En bykerne i Randers-størrelse er altså ikke nogen metropol.
Få nu øjnene op hvor ofte skifter cafeer og restauranter ejere ?
En bykerne kan altså ikke drives med cafeer og tilfældigt "tingel-tangel"
Lav nu de nødvendige ændringer, såsom gratis parkering, opdatering af de værste facader, hurtig sagsbehandling, en større justering af mareridtet på Østervold.
Vi er nogle der fortsat har bykernen som første prioritet, når der skal handles andet end dagligvarer, for dem køber vi primært lokalt.
Kalde bykernen skøn for nuværende er nok lidt af en tilsnigelse. Men der er et super potentiale.

Jeg mener i øvrigt at Mogens Nyholm, med al tydelighed, har vist at der er et reelt problem, så hele byrådet bør trække i arbejdstøjet.

Søren Mikkelsen
Østermarksvej
Gjerlev
07-11-2018 13:37:06


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk