Klik venligst
-Klik venligstKlik venligst

Et overbelastet vejnet er ikke vejen frem

Onsdag 7. november 2018 kl: 10:43

Et overbelastet vejnet er ikke vejen frem
Malte Larsen, Vester Boulevard 29, 8920 Randers - folketingskandidat (S).
LÆSERBREV Af Malte Larsen, Vester Boulevard 29, 8920 Randers - folketingskandidat (S).

Hver dag pendler mange randrusianere til arbejde i en anden kommune. Andre pendler tværs igennem kommunen for at aflevere børn i børnehave eller skole for derefter at møde på arbejde et andet sted i kommunen.

Pendling er for mange et grundlæggende vilkår i det moderne liv – og med en beliggenhed tæt på både Aalborg og Aarhus er vi i virkeligheden godt placeret på landkortet. Men vi skal kunne komme frem til tiden!

Som lokalt bosat i Randers kender jeg udmærket til belastningstidspunkterne ved både Randersbro og på motorvejen. Trafikkøerne på motorvejene ved afkørslerne ind til Randers er problematiske – ligesom kø på indfaldsvejene er hverdag.

Senest har vejarbejde lukket det ene drejespor over Randersbro og skabt lange køer og ventetid. Vi, der bor i Randers, ved godt på hvilke tidspunkter, vi skal holde os fra at færdes i bil, hvis vi ikke vil havne i det trafikale kaos, der ofte er ved knudepunkterne.

Siden år 2000 er trafikken på E45 steget med 40%. Det er nødvendigt at få udvidet E45 til 3 spor, på hele strækningen fra Vejle til Randers Nord.
Når vi bygger motorvej i dag, skal fokus være på at sikre naboerne – derfor skal der altid afsættes penge til støjsikring.

Da motorvejen ved Randers blev bygget i slutningen af 1960erne, var antallet af biler på vejene lavere, end i dag. Dengang var der ikke fokus på at sikre beboere mod støj. Derfor har vi et uløst problem med støj langs E45, fra Helsted i nord til Vorup i syd. Lokale borgergrupper kæmper for at få løst støjproblemerne. Jeg har ved flere lejligheder snakket med dem, og jeg har taget kontakt til transportordfører på Christiansborg for at tale deres sag. Der er lydhørhed over for problemet, men det har desværre ikke udmøntet sig i flere midler.

I finanslovsforslaget for 2018 blev der afsat midler til etablering af støjdæmpning langs statsvejnettet. Desværre blev de alt for få midler brugt andre steder end i Randers. Vejdirektoratet er i gang med VVM-undersøgelser af tre udvidelser af E45, herunder strækningen fra Aarhus N til Randers N. Det var også på tide. I denne fase er det vigtigt at vores pres fastholdes så støjproblemerne bliver løst.

Problemer med infrastrukturen, vejnet, broforbindelser, støjudfordringer og kommunikation er gode eksempler på betydningen af lokalt bosiddende folketingsmedlemmer, som ved præcist, hvor skoen trykker. Folketingsmedlemmer, der bor og lever i Randers, er dem, der for alvor kan tale Randers’ sag.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Danmark er danskernes land
- Besparelser rammer folkeskolebørnene
- Socialdemokratisk plattenslageri om pension
- Problematik til hjørne
- Tanker om det politiske klima
- Fingeren ud, borgmester!
- Bedre hjælp til de syge og ledige
- Mindre trængsel på E45 med bedre offentlig transport
- Randers igen Sorteper
- Det er populisme og hykleri
- Det handler om Danmarks sikkerhed
- Flere penge til vores børn

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
-
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk