Klik venligst
-Klik venligstKlik venligst

Mange er ensomme i Randers

Lørdag 3. november 2018 kl: 07:00

Mange er ensomme i Randers
Ensomhed og isolation er et problem i Randers.
Ensomhed og isolation blandt de allermest udsatte i dagens Danmark er på et hidtil uset niveau. Det oplever Kirkens Korshær i Randers, der håber, at mange vil hjælpe med at samle ind til fattige og hjemløse.

Hos Kirkens Korshær i Randers oplever man, at mange flere end tidligere falder ned i isolationsdybet. Ensomhed og isolation fylder mere og mere i hverdagen hos brugerne af både fællesskaberne i byarbejdet, varmestuen og herberget.

Tendensen er desværre national. I begyndelsen af 2018 kom det frem, at omkring én ud af 16 danskere føler sig ensomme. Det er en voldsom stigning i forhold til de seneste par år. Tal fra Den Nationale Sundhedsprofil viser, at antallet af ensomme danskere er steget med over 10 procent fra 2016 til 2017.

"Der kommer flere og flere, som oplever isolation og ensomhed. Vi oplever eksempelvis mange flere økonomisk ramte børnefamilier, der isolerer sig, fordi de ikke kan give børnene det, som de andre børn i skolen har. Derfor vælger de at isolere sig – simpelthen af ren skam," siger den lokale korshærsleder i Randers, Per M. Andersen, der dog fremhæver en anden gruppe som de mest isolerede.

Savner fællesskab
"Den klassiske ensomme borger, der opsøger vores arbejde, er typisk +40 år. For et års tid siden satte vi et bord op i en af vores butikker, hvor man kunne komme ind og få en kop kaffe. Det lokkede rigtig mange til, men det var ret tydeligt, at det ikke var den gratis kaffe, der lokkede. Det var derimod muligheden for socialisering. Flere af dem sad simpelthen bare og ventede på, at der var andre, der henvendte sig til dem for at starte en samtale. Det er et meget godt eksempel på, at mange af disse ensomme sjæle har brug for at tale med andre og føle sig hørt."

Selv om ensomhed og isolation i sig selv ikke er en sygdom, så er det ifølge Per M. Andersen noget, der i den grad skal tages alvorligt. Det kan nemlig ofte resultere i et misbrug eller en psykisk lidelse – særligt blandt de mest udsatte grupper i samfundet, der ikke har en ressourcestærk familie eller omgangskreds at støtte sig til.

Brug for indsamlere
Når Kirkens Korshær søndag 25. november for tredje gang gennemfører en landsindsamling, er det især indsamlere, der er brug for.

"Vi møder meget stor velvilje til at give penge hos dem, som vi besøger. Det er det, som vi har oplevet ved de to tidligere landsindsamlinger. Vi har derfor brug for hjælp til at komme ud til endnu flere, fortæller formanden for korshærsrådet i Randers, Anne-Dorthe Bugge.

* Hvis du vil være med til at gøre en forskel for samfundets svageste, kan man melde sig som indsamler til Kirkens Korshærs landsindsamling 25. november - klik her.

* For mere information omkring Kirkens Korshær og deres arbejde i Randers kontakt venligst Per M. Andersen på p.andersen@kirkenskorshaer.dk eller telefon: 86 41 08 78

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Tre hold udvalgt til konkurrence om Byen til Vandet
- Kvinde død i brand i Randers
- Skal stiendiet blive dit?
- Person fundet i fjorden identificeret
- Kvinde skyggede spritbilist
- Rekorddeltagelse i skakmesterskab
- 14-årig pige efterlyses
- Randers genopliver fastelavnsbåden
- Drikkevand i byrådet
- De havde ikke kørekort
- Vi må vi stå sammen om mere infrastruktur til Randers
- Nu åbnes naturperle i Læsten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
-
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk