Klik venligst
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Hjælp til uddannelsesvalget

Tirsdag 30. oktober 2018 kl: 10:13

Hjælp til uddannelsesvalget
Arkivfoto.
Den 7., 13. og 14. november står den på uddannelsesaftner i Arena Randers. Her kan alle randrusianske unge og deres forældre komme og hente hjælp og inspiration til deres uddannelsesvalg.

I løbet af de tre aftener kan man stifte bekendtskab med ikke færre end 37 ungdomsuddannelser.

Til uddannelsesaftenerne i Arena Randers kan man blive klogere på de mange forskellige ungdomsuddannelser, man kan tage i Randers og omegn. Det er lige fra erhvervsuddannelser som elektriker, murer, tandtekniker og sosu-hjælper til de gymnasiale uddannelser som teknisk gymnasium, det almene gymnasium og handelsgymnasiet.

Den 7. november er dedikeret til erhvervsuddannelserne, mens der den 13. og 14. november er fokus på de gymnasiale uddannelser.

Heidi Vibe Christensen fra Langå er mor til tre drenge, der går i 8. og 9. klasse på Langå skole, og hun er ikke i tvivl om, at hun skal til uddannelsesaftenerne:

"Jeg er typen, der kan lide at komme ud og snakke med folk om tingene. Og nu hvor UU-vejlederne ikke længere har tid til at snakke "ansigt til ansigt" med størsteparten af grundskolens ældste elever, er det jo bare blevet endnu mere vigtigt at komme til uddannelsesaftenerne. Som forældre har vi jo af gode grunde ikke kendskab til alle de mange forskellige ungdomsuddannelser", fortæller Heide Vibe Christensen.

Mulighed for uddannelsesvejledning
Uddannelsesaftenerne afholdes i et samarbejde mellem Ungdommens Uddannelsesvejledning og de lokale uddannelsesinstitutioner.

Aftenerne indledes med et orienterende oplæg, hvorefter der er gode muligheder for at blive endnu klogere på uddannelsernes konkrete indhold ved at tale med studievejledere, faglærere og elever i de mange stande. Som noget nyt vil der også være mulighed for at tale med vejledere fra Ungdommens Uddannelsesvejledning i en særskilt Vejledningscafe.

"For uddannelsesvejlederne er uddannelsesaftenerne nærmest en festdag, hvor vi har mulighed for at møde både de unge og deres forældre. Vi oplever, at der er en stor og positiv interesse for at få en snak med en vejleder. Derfor har vi lavet en såkaldt Vejledercafe med et tilbud om "speed-vejledning". Her kan man få vejledning og gode råd om det forestående uddannelsesvalg," fortæller Morten Skivild, UU-leder i Randers Kommune.

Der forventes at komme omkring 3000 gæster over de tre aftener.

* Den 7. november kan man komme i Arena Randers kl. 16.30, 17.15, 18.00 eller kl. 19.00, mens man den 13. og 14. november kan komme kl. 17.00 eller kl. 19.00. Læs mere - klik her.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Tre hold udvalgt til konkurrence om Byen til Vandet
- Kvinde død i brand i Randers
- Skal stiendiet blive dit?
- Person fundet i fjorden identificeret
- Kvinde skyggede spritbilist
- Rekorddeltagelse i skakmesterskab
- 14-årig pige efterlyses
- Randers genopliver fastelavnsbåden
- Drikkevand i byrådet
- De havde ikke kørekort
- Vi må vi stå sammen om mere infrastruktur til Randers
- Nu åbnes naturperle i Læsten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
-
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk