Klik venligst
-Klik venligstKlik venligst

Randerslærlinge kikker mod DM og VM

Fredag 19. oktober 2018 kl: 08:40

Axel Lundorff (t.v) og Rasmus Salling - vindere af regionsmesterskabet for Smede i 2018. Foto: Ulrik Burhøj Jepsen
Axel Lundorff (t.v) og Rasmus Salling - vindere af regionsmesterskabet for Smede i 2018. Foto: Ulrik Burhøj Jepsen

Randerslærlinge kikker mod DM og VM
Axel Lundorff får sin pris. Foto: Ulrik Burhøj Jepsen
Rasmus Salling og Axel Lundorff blev vindere af regionsmesterskabet for Smede i 2018.

Seks talentfulde unge dystede om 2 pladser til DM i Skills, der i 2019 finder sted i Næstved den 4. til 6. april. Og vinderne, Rasmus Salling fra College360 og Axel Lundorff fra Tradium, har nu fået muligheden for ikke blot at gå videre til DM, men også en chance for at komme med til VM i Skills, der næste år afholdes i Kazan, Rusland, hvis en af dem vel og mærke vinder DM titlen.

Der er derfor meget på spil for eleverne, og det kunne tydligt ses på koncentrationsniveaet, der igennem hele konkurrencen var højt, for det betyder noget at deltage i konkurrencen.

"Folk bliver overrasket over hvor stor, Skills er. Vores tidligere vinder af DM, Svend Borup Christophersen, har for eksempel prøvet at blive genkendt på gaden, og det er jo lidt vildt, forklarer Morten Drachmann, der er overlærer på metaluddannelserne og fortsætter:

"Det er jo en helt anden branche, end da jeg blev udlært. I dag skal de unge jo have styr på en masse IT teknik, og den romantiske forestilling man har om smeden ved armbolten, holder ikke helt længere. Det vil vi gerne vise, så fx kommende elever kan vælge uddannelse på et korrekt grundlag," fortæller Morten.

Under regionsmesterskabet havde eleverne deres faglærer med, som udover at yde støtte også kunne få faglig sparring lærerne indbyrdes imellem og input til deres undervisning. Det var blandt andet arrangeret ved, at de skulle besøge randersvirksomheden Prodan.

"Prodan er godt med på den teknologiske front, de laver f.eks. en masse med robotter, så derfor var det oplagt, at faglærerne skulle besøge dem. Og så tager de mange elever ind og gør meget for lokalsamfundet," forklarer Morten.

Når der ikke blev svejset og banket samt studeret tekniske tegninger, var der sidst på dagene også tid til, at eleverne kunne netværke med hinanden, blandt andet på Tradium College, hvor de har boet fra tirsdag til torsdag. De har også mødtes på bowlingbanen, hvor der også blev dystet på livet løs.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Nyuddannede pædagogiske assistenter
- 40 års jubilæum
- 40 års jubilæum
- Ny revisionschef i Sparekassen
- Skolechef bliver udviklingschef for skolerne
- Randers ansætter ny bibliotekschef
- 40 års jubilæum
- Ny IT- og robot-udvikler
- Tilbage til Sparekassen
- 40 år
- Randers ansætter erfaren sekretariatschef
- Nyuddannede social- og sundhedshjælpere

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk