Klik venligst
Klik venligstKlik venligst-

Langåelever cyklede førstepræmie i hus

Torsdag 11. oktober 2018 kl: 07:54

Eleverne fra 4. A. på Langå Skole blev de glade vindere af en tur til Djurs Sommerland.
Eleverne fra 4. A. på Langå Skole blev de glade vindere af en tur til Djurs Sommerland.

Langåelever cyklede førstepræmie i hus
Majken Vestergaard, færdselskontaktlærer på Langå Skole - det er motiverende.
Eleverne fra 4. A. på Langå Skole blev de glade vindere af en tur til Djurs Sommerland, fordi de har vundet førstepræmien i kampagnen 'Alle Børn Cykler.'

Den landsdækkende kampagne "Alle Børn Cykler" ruller hvert år i september måned på mange skoler i hele Danmark. Formålet med kampagnen er at motivere flere elever til at vælge cyklen som transportmiddel til skole og fritidsinteresser. Langå Skole tilmelder hvert år alle klasser på skolen til kampagnen:

"Jeg er meget tilfreds med, at den årligt tilbagevendende kampagne hvert år skubber flere og flere elever i sadlen her på skolen. Alle undersøgelser viser jo, at elever, der bevæger sig, får et større fysisk overskud, der gør dem mere motiverede til at lære," siger Majken Vestergaard, færdselskontaktlærer på Langå Skole.

Udover at deltage i den årlige cykelkampagne, arrangerer Langå Skole hvert år en færdselsuge for alle elever i marts måned:

"Hvis eleverne skal blive glade for at cykle til skole, gælder det selvfølgelig også om at gøre dem trafiksikre. Det gør vi blandt andet ved at øve førstehjælp samt teori og behændighed på cykelbaner i færdselsugen," siger Majken Vestergaard.

Cykelkampagne for alle elever
De klasser, der deltager i kampagnen, har mulighed for at vinde nationale og lokale præmier. Jo flere dage eleverne cykler, desto flere lodder får de i den afsluttende lodtrækning om at vinde præmier til hele klassen. Både cykling til og fra skole, cykling i fritiden som en aftentur med forældrene og cykling til og fra fritidsaktiviteter tæller som cykeldage. Cykling med hjelm giver dobbelt point:

"Jeg bor for langt væk til at cykle til skole, når jeg bor hos min far. Derfor har jeg i kampagneperioden cyklet ekstra mange ture i skovene tæt ved mit hjem for at være med i kampagnen. Det har været fedt, for jeg elsker at cykle," fortæller Emil Schou Boye Jensen fra 4. A på Langå Skole.

* Randers Cykelby støtter hvert år kampagnen "Alle Børn Cykler" med lokale præmier. Førstepræmien, en tur til Djurs Sommerland, går til 4. A på Langå Skole. Eleverne i 2. C på Assentoftskolen kan derimod glæde sig til en tur i biografen, fordi de vandt andenpræmien, mens 3.A på Assentoftskolen kan se frem til at få 1000 kroner til klassekassen, som var tredjepræmien.

I Randers Kommune deltog 2696 elever i kampagnen i 2018. På landsplan deltog 116.832 elever.

"Alle Børn Cykler" arrangeres af Cyklistforbundet i samarbejde med TrygFonden.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Ikke mere Bilka for dem
- Linedanceguld i Berlin
- Ministeren understregede Randers' betydning
- Østervang har en særlig skolepatrulje
- Tre hold udvalgt til konkurrence om Byen til Vandet
- Kvinde død i brand i Randers
- Skal stiendiet blive dit?
- Person fundet i fjorden identificeret
- Kvinde skyggede spritbilist
- Rekorddeltagelse i skakmesterskab
- 14-årig pige efterlyses
- Randers genopliver fastelavnsbåden

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
-
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk