Klik venligst
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Listerne: Vi kan sikre velfærden

Onsdag 10. oktober 2018 kl: 13:41

Listerne: Vi kan sikre velfærden
Byrådsmedlem Kasper Fuhr Christennsen. Foto: Kurt Helge
Kernevelfærden skal sikres og forbedres, mens politikere og top-embedsmænd må gå ned i løn, prestigeprojekter stoppes, og skatterne sættes en smule op, lyder det fra Enhedslisten, Beboerlisten og Velfærdslisten.

Det er hovedingredienserne i det fælles forslag til budget for Randers Kommune, som Enhedslisten, Beboerlisten og Velfærdslisten fremsætter.

I morgen torsdag den 11. oktober skal politikerne i Randers Byråd vedtage det kommunale budget for 2019-22. Selv om Venstre, Dansk Folkeparti, Konservative og Socialdemokratiet allerede har indgået et budgetforlig, der indebærer store nedskæringer på velfærden, præsenterer Enhedslisten, Beboerlisten og Velfærdslisten et fælles forslag til budget.

"Til forskel fra tidligere år er forslaget ikke et udtryk for, hvad vi ville gøre, hvis vi havde flertal. Forslaget er derimod et udtryk for, hvad der burde have dannet grundlag for en fælles budgetaftale mellem de partier og lister, der gik til valg på bedre velfærd gennem højere skatter. Jeg håber, de byrødder, der i valgkampen lovede bedre velfærd, dropper nedskæringsforliget og i stedet holder fast i valgløfterne. Vores forslag viser, at det er muligt at gøre de socialdemokratiske valgløfter om bedre velfærd til virkelighed. Det er et spørgsmål om vilje," siger Kasper Fuhr Christensen, medlem af Randers Byråd for Velfærdslisten.

"Kommunevalget resulterede i en anden borgmester, men det er fortsat blå nedskæringspolitik, vi ser i flertallets budgetforslag. Venstre og Dansk Folkeparti er fortsat garanter for, at forringelserne på ældre, børn, skoler, arbejdsløse og handicappede fortsætter - nu sammen med det socialdemokratiske støtteparti," siger Bjarne Overmark, medlem af Randers Byråd for Beboerlisten.

"Forslaget er det første budgetforslag, Enhedslisten er med i. Vi mener, det er et rigtig godt alternativ til forligspartiernes budgetforslag, da forslaget ikke kun opfylder nogle af vores egne krav, men også nogle af Socialdemokratiets. Derfor er det ikke et drømmebudgettet, men et budget der reelt set kunne være et flertal for. Og bedst af alt er det et forslag, der på mange måder vil være bedre for borgerne i Randers Kommune," siger Frida Valbjørn Christensen, medlem af Randers Byråd for Enhedslisten.

* Læs hele forslaget - klik her.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Ikke mere Bilka for dem
- Linedanceguld i Berlin
- Ministeren understregede Randers' betydning
- Østervang har en særlig skolepatrulje
- Tre hold udvalgt til konkurrence om Byen til Vandet
- Kvinde død i brand i Randers
- Skal stiendiet blive dit?
- Person fundet i fjorden identificeret
- Kvinde skyggede spritbilist
- Rekorddeltagelse i skakmesterskab
- 14-årig pige efterlyses
- Randers genopliver fastelavnsbåden

Kommentarer til artiklen:
se om det nytter
Gode intentioner, tabt sag
Peter Hansen
.
Randers c
10-10-2018 19:20:11


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
-
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk