Klik venligst
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

'Hjælp motorvejens naboer ud af støjhelvedet'

Tirsdag 9. oktober 2018 kl: 13:54'Hjælp motorvejens naboer ud af støjhelvedet'
Folketingskandidat Malte Larsen (S), Randers. Foto: John Hyldahl
Der er ingen penge på vej til støjplagede beboer langs E45 gennem Randers i regeringens finanslovsudspil. Det har fået folketingskandidat Malte Larsen (S), Randers, på banen.

Siden år 2000 er trafikken på E45 steget med 40%. Det er antallet af boliger langs motorvej i Randers også. Flere og flere borgere føler sig generet af trafikstøjen fra motorvejen. Siden 2010 er yderligere 150 boliger støjramte.

”Det er en sag, som ligger mig meget på sinde”, siger Malte Larsen, som er lokalt folketingsmedlem for Socialdemokratiet i Randers.

”Vi ved, at støj er en alvorlig trussel imod sundheden, og det skal tages alvorligt”.

I finanslovsforslaget for 2018 blev der afsat midler til etablering af støjdæmpning langs statsvejnettet, men desværre kom ingen til Randers.

Støjbelastede boliger afhængige af bevillinger fra Folketinget
I seneste støjhandlingsplan fra staten, er områderne ved Randers langs E45 udpeget boligområder, som er udsat for støj over 65 dB. Derved er de placeret i kategori – støjbelastede boliger. Områderne indgår i de videre undersøgelser om prioritering af evt. fremtidige midler til støjafskærmning. Støjafskærmende foranstaltninger langs det eksisterende statsvejnet afhænger af særskilte bevillinger fra Folketinget.

Frygter endnu mere støj
Heller ikke denne gang er der i finansloven afsat penge til støjpulje til Randers. Randers Kommune har i eget budget 2018 afsat 2 mio. kr. til en pulje, der skal anvendes til afhjælpning af støjproblemer langs E45.

Denne er endnu ikke udmøntet. De mange randrusianere, som bor langs motorvejen generes mere og mere af støj. Med udsigten til en udvidelse fra 2 til 3 spor vil generne fra trafikstøj kun blive højere.

”Jeg frygter, at boligerne i Randers langs motorvejen ved næste måling vil placere sig i kategorien stærkt støjbelastende boliger,” siger Malte Larsen.

Derfor har han nu taget kontakt til borgmester Torben Hansen (S) og transportordfører Rasmus Prehn (S).

”Vi kan ikke blive ved med at snakke om støjproblemerne – der skal konkret handling til og penge på bordet, understreger Malte Larsen og fortsætter: Vi skal sikre vore borgere i Vorup, Hornbæk og Helsted en hverdag uden støj plage, og derfor skal statens støjpulje have flere penge til støjsikring langs eksisterende motorvejsnet”.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Tre biler i harmonikasammenstød
- Burlund går efter Bruxelles
- Forældrene er mere tilfredse med folkeskolen
- Fodboldfans sigtet
- Frø pop up i Kulturhuset
- Lær at pode de gamle sorter
- 75 år med soroptimister i Randers
- Derfor gnistrer det på jernbanen i Randers
- Masser af mennesker, men færre stande på messen
- Narkosigtelser til to bilister
- Kristendemokraterne på messe med det gode liv
- Mød SF på Randers Messen

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk