Klik venligst
-Klik venligstKlik venligst

Farvel til solidariteten?

Mandag 8. oktober 2018 kl: 19:07

Farvel til solidariteten?
Ejvind Clemmensen, Randers - tidligere formand for LO Randers.
LÆSERBREV Af Ejvind Clemmensen, Randers - tidligere formand for LO Randers.

Socialdemokraterne har for nylig indgået et budgetforlig med Venstre og Dansk Folkeparti, og det er ikke et kønt forlig. Jeg står fuldstændig uforstående over for de prioriteringer, som mit gamle parti, Socialdemokratiet, foretager i dette budget.

I alle de år, jeg var medlem af Socialdemokratiet, og i min tidligere rolle som LO-formand, har velfærdsområderne og ansattes forhold altid haft højeste prioritet.

Vi indgik ved to lejligheder samarbejdsaftaler mellem LO, Socialdemokratiet og venstrefløjen for at sikre, at velfærdsområderne og de ansattes forhold blev prioriteret. Vi havde i LO et godt samarbejde med den tidligere socialdemokratiske borgmester, der lyttede til de faglige organisationer, når de kommunale budgetter skulle vedtages. Ikke sådan forstået, at budgetterne ikke indeholdt vedtagelser, som vi i fagbevægelsen stillede os uforstående overfor. Men de indeholdt samtidig nogle goder og forbedringer, bl.a. på personalesiden, som gjorde de svære beslutninger lettere at sluge.

Dengang kom venstrefløjen tit med urealistiske krav. Men modsat dengang stillede venstrefløjen til dette års forhandlinger ikke krav om urealistiske økonomiske dispositioner. Fra både SF, Beboerlisten, Velfærdslisten, Enhedslisten og Radikale Venstre var kravet blot, at nedskæringerne på velfærdsområderne skulle droppes. Man krævede ikke urealistiske milliarder til velfærdsforbedringer, man krævede ikke tusindvis af nye offentligt ansatte. Man krævede blot, at de velfærdsområder, som dagligt benyttes af de lokale lønmodtagere og deres familier, blev fritaget for flere besparelser, og at de ansatte i kommunen ikke skulle sige farvel til endnu flere kollegaer.

Da Socialdemokratiet vedtog deres kommunalpolitiske program, var jeg enig. Nu var det tid til at prioritere velfærden og medarbejderne. Men mit gamle parti prioriterede i stedet at lytte til arbejdsgiverne og de arbejdsgivervenlige partier. De ville hellere alliere sig med de borgerlige end med venstrefløjen. De havde større forståelse for arbejdsgivernes krav om, at skatten ikke måtte stige end fagbevægelsens krav om, at velfærden og de ansatte skulle prioriteres - også selv om det betød en lille skattestigning.

Jeg opfatter mig stadig som socialdemokrat, også selv om jeg ikke længere er medlem. Men mit gamle parti har forladt det fundament, som det historisk har stået på. Et solidarisk velfærdssamfund. Nu vil man tydeligvis kun være solidarisk med dem, der ikke ønsker solidariteten. Det er trist.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Flere får adgang til bredbånd
- Mere Danmark - mindre EU
- Ros til Velfærdslisten og Kasper Fuhr Christensen
- Vi skal sætte hårdt ind over for pædofile
- Regionerne – hvor længe skal vi holdes hen med snak?
- Vandråd blev holdt for nar
- Antiomsorgsudvalg
- Børnenes wannabe-statsminister
- Byrådets rene hænder?
- Vi kan ikke være det bekendt
- R vil sende signal til midtbyinvestorer
- Asylstop og hjemsendelser er det eneste rigtige

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk